Pred današnjim shodom upokojencev na Trgu republike zapela Mojca Škrinjar in Bojan Krajnc, ki je vabilo Škrinjarjeve na shod komentiral z zapisom: “Vabljeni na shod sovraštva. Pokojnine so v drugem planu” – TOPNEWS.si

Pred današnjim shodom upokojencev na Trgu republike zapela Mojca Škrinjar in Bojan Krajnc, ki je vabilo Škrinjarjeve na shod komentiral z zapisom: “Vabljeni na shod sovraštva. Pokojnine so v drugem planu”

Pred današnjim shodom upokojencev  na Trgu republike zapela Mojca Škrinjar in Bojan Krajnc, ki je vabilo Škrinjarjeve na shod komentiral z zapisom: “Vabljeni na shod sovraštva. Pokojnine so v drugem planu”

” Slišim, da “urejevalci” FB brišejo komentarje in vabila na shod 1. marca.  Čakam, da Eon Musk kupi še FB. Da se končno znebimo te komunistične metelkovske   narkomanske tisočspolne studiocitijske drušščine. Do takrat pa pridite na shod, upokojenke in upokojenci, in nalašč pripeljite s seboj, ne enega dva udeleženca,” je  v vabilu na današnji protest zapisala nekdanja poslanka SDS Mojca Škrinjar. Zapis je samo eden v seriji vabil na današnji protest upokojencev na Trgu republike v organizaciji civilne inicijative Glas upokojencev, ki ga vodi Pavel Rupar.

“Vabljeni na shod sovraštva. Pokojnine so v drugem planu,” je zapis Škrinjarjeve komentiral  Bojan Kranjc sicer novinar, televizijski urednik, zaposlen na RTV Slovenija kot ekspert področja razvedrilnih vsebin.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1630846740310917120

https://twitter.com/IgorZavrsnik/status/1630580561260544002

Glede na polemike na družbenih omrežjih je danes popoldne  v Ljubljan na Trgu Republike pričakovati je visoko oktanski shod.  Kot je bilo razumeti orgaizatorje naj bi protestniki v Ljubljano danes prišči tudi s traktorji , napovedan pa je bil tudi  pohod do nacionalke. Neuradno je slišati, da naj bi na shodu provokatorji inscenirali spopad s policijo, poroča tednik Reporter.

https://twitter.com/ErikaPlaninsec/status/1630815152374153219

Včeraj so upokojenci sicer dobili nakazane pokojnine za tekoči mesec, ki pa so bile za 5,2 odstotka višje. Svet pokojninskega zavoda jih je namreč pred dvema tednoma redno uskladil v skladu s sistemskim zakonom. Hkrati bo nakazan poračun od 1. januarja. Za to uskladitev bo na letni ravni izplačanih več kot 330 milijonov evrov. Ali bo to pomirilo upokojensko generacijo, ki se bo danes na vabilo iniciative Glas upokojencev Slovenije in ki vabi k  vsesplošnemu protestu, bomo videli popoldne ob 15. uri. na Trgu republike, kjer predsednik omenjene iniciative Pavle Rupar napoveduje največji protest do sedaj.

https://twitter.com/IgorZavrsnik/status/1630588928724987912

 

Z današnjim dnem v veljavo stopata zvišani najnižja bruto urna postavka za opravljeno začasno ali občasno delo upokojencev in omejitev za to delo v koledarskem letu 2023. Postavka bo znašala 6,92 evra bruto, obseg dela pa bo omejen na 10.346,52 evra bruto. Novi zneski so posledica uskladitve z minimalno plačo.

COMMENTS

Wordpress (0)