Ko Borut Pahor in Anže Logar postaneta velika dobrotnika – TOPNEWS.si

Ko Borut Pahor in Anže Logar postaneta velika dobrotnika

Ko Borut Pahor in Anže Logar postaneta velika dobrotnika

Potem, ko je nekdanji predsednik Borut Pahor s svojo dobrodelno akcijo požel kar nekaj pozornosti. se je v dobrodelne vode podal  tudi predsedniški kandidat Anže Logar. Spomnimo, Borut Pahor je prodajal svojo legendarno ‘katrco’. Kupnino je podaril otrokom, ki se borijo z rakom. Katra za dober namen’ je postala najdražje prodan Renault 4 v zgodovini.  Še posebej je osupnila dosežena cena avtomobila Renault 4., saj so novi lastniki  zanjo odšteli 60 tisoč evrov, medtem ko je
doslej je bila, po poročanju medijev najvišja prodajna cena 50.600 evra.

Hipokriziji Pahorjeve dobrodelne prodaje katrce, ki se ga je v dobrodelne namene lotil nekdanji predsednik republike Borut Pahor je  nekdanji voditelj Studia City analiziral v Popkastu.  “Vse lepo in prav” je dejal Marcel Štefančič  A hkrati pri tem opozori tudi na dvoličnost takšne piarovske poteze. “On je bil premier. Imel je moč. Kot predsednik vlade bi lahko za otroke z rakom namenil milijone. Pa se je raje oprijel neoliberalnih politik, ki so denar spravljale stran od zdravstva. In od otrok z rakom,” je  bil kritičen Stefančič.

“Ob svetovnem dnevu redkih bolezni z Gregorjem Bezensekom (predsedniškim kandidatom, ki je odstopil od kandidature)posvečava skladbo njegovemu preminulemu sinu Vilijem Julijanu, njegovi sestrici, vsem malim borcem in njihovim družinam,” je na Twitterju zapisal Anže Logar in priložil video glasbenega performansa.

“Ko zaigra srce…
Gregorja Bezenška ml. sem spoznal med predsedniško tekmo. Marsikatero skupno sva našla v pogovorih ob robu soočenj. Pa sem ga poklical v tednu pred mednarodnim dnevom boja proti otroškemu raku, če bi osvojila kakšnega od preostalih 10 vrhov Slovenije, ki mi še manjkajo do 30-tice. Da bi skupaj pozvala k dobrodelni akciji.
Žal je zadeva zaradi moje bolniške padla v vodo. In je Gregor predlagal, da zadnjega v februarju, ko obeležujemo svetovni dan redkih bolezni, skupaj posnameva eno njegovo instrumentalno. Kitara in violončelo v duetu dobro zvenita. In predvsem za dober namen. Za malo Karolino. Poteka namreč zbiralna akcija za razvoj genskega zdravljenja.
Takoj sem bil za. Malo časa je bilo, ampak v nedeljo sva se dobila in posnela tale video. Po notah za Karolino. Ko zaigra srce.
Vsak lahko nekaj prispeva.
Vse je tule, https://viljem-julijan.si/karolina/
In že vnaprej hvala, da delite.🙏,” je Anže Logar zapisal na Facebooku.

“Lepa gesta Logarja, ki pa ima še en cilj in to je lastna promocija. Vemo zakaj,” je na Twitterju komentiral igranje Logarja za dobrodelne namene Miran Bregar.

V čem je skrivnost visoke javnomnenjske podpore, ki jo kljub porazu v drugem krogu predsedniških volitev ohranja poslanec SDS Anže Logar sta voditelja v Popkastu vprašala novinarja Anže Božič in Metka majer. Štefančič ocenjuje, da se pri njem ponavlja ‘sindrom evropskih poslancev’, ko politična pasivnost pri volivcih postane politikova prednost. “Ni te tu, se ne oglašaš, ampak imaš visoko podporo. To se dogaja Logarju. Nič takšnega ne počne. Miruje, ne moti. Nihče pa ne ve čisto zares, s čim se ukvarja.”

https://twitter.com/brutus91101394/status/1630531038022717442

Vse to, tako Štefančič, se dogaja v sodelovanju z Logarjevo matično SDS in njenim dolgoletnim predsednikom Janezom Janšo. “Logarja tržijo kot sprejemljivega Janeza Janšo. Kot mehkega Janeza Janšo. Ampak on se je kot minister v prejšnji vladi z vsem strinjal. Sodeloval je pri odločitvah, nikoli ni rekel ne,” poudarja Stefančič. Politično korist pri tem pripisuje obema politikoma. Prvak SDS bi z novim političnim projektom lahko znova sestavljal vlado, medtem ko se Logar lahko distancira od najbolj ostrih politik in potez svojega političnega šefa.

 

COMMENTS

Wordpress (0)