(V ŽIVO) Po gasilcih danes pred vlado shod medicinskih sester – Ministru Loredanu, ki so ga zaman pričakovali, so zato namenili pesem: “Dragi naš minister, kdo ti bo obrisal rit, ko čez mnoga leta v plenice boš zavit” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Po gasilcih danes pred vlado shod medicinskih sester – Ministru Loredanu, ki so ga zaman pričakovali, so zato namenili pesem: “Dragi naš minister, kdo ti bo obrisal rit, ko čez mnoga leta v plenice boš zavit”

(V ŽIVO) Po gasilcih danes pred vlado shod medicinskih sester – Ministru Loredanu, ki so ga zaman pričakovali, so zato namenili pesem: “Dragi naš minister, kdo ti bo obrisal rit, ko čez mnoga leta v plenice boš zavit”

Po odmevnem protestnem shodu poklicnih gasilcev minuli teden so za danes protestni shod  pred vlado napovedali zaposleni v zdravstveni negi, ki ga pripravlja Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije.

Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije je na protestnem shodu v Ljubljani zahteval odpravo plačnih krivic. V nagovorih pred vlado je bilo slišati, da brez medicinskih sester ni zdravstva in da brez njih tudi napovedane plačne reforme ne bo. Opozorili so tudi, da se za poklice v zdravstveni negi odloča vse manj mladih.

Zaposleni v zdravstveni negi, med katerimi so medicinske sestre, bolničarji, reševalci, babice in negovalci, so nezadovoljstvo izrazili z glasnimi žvižgi in številnimi transparenti. Na njih je denimo pisalo Ignoranca in poniževanje nista pot do dialoga ter da Medicinski sestri skrb in empatija ne plačujeta položnic.

Shod se je zače in konča z pesmijo enega od udeležencev protesta Marjana Megliča : “Samo en kozarček vode, daj mi ljuba sestra, ko zaželim si ga na sred noči.  Samo en kozarček vode, daj mi ljuba sestra, prinesi ga, ko se mi zazdi. Samo en kozarček vode, daj mi ljuba sestra, a kaj ko sestre kmalu več ne bo”.  Protest pa je končal z besedami in pesmijo: “Tako zdaj pa še vprašanje tistemu, ki se mu ni zdelo vredno, da bi nas prišel vsaj pogledat. Dragi naš minister, kdo ti bo obrisal rit, ko čez mnoga leta v plenice boš zavit.”

 

Po oceni predsednice sindikata Slavice Mencingar je žalostno, da so se medicinske sestre morale s protestom podati na pot dokazovanja, kdo so in koliko so vredne.

 

Ob tem so navedli, da so se povprečne plače medicinskih sester v zadnjih sedmih letih zvišale od od 37 do 45 odstotkov, vendar  to ni preprečilo današnjega shoda, ki ga prenašamo v živo na Topnews.si in YouTube kanalu TopTV.si.

COMMENTS

Wordpress (0)