(VIDEO) Čestitke in pozdravi: “Damirju Črnčecu lahko zgolj čestitam, ker mu je uspel veliki met, da v taki politični aritmetiki na odgovorna mesta postavi dva svoja človeka” – Aleš Hojs čestital Damirju Črnčecu “za nominacijo Boštjana Poklukarja” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Čestitke in pozdravi: “Damirju Črnčecu lahko zgolj čestitam, ker mu je uspel veliki met, da v taki politični aritmetiki na odgovorna mesta postavi dva svoja človeka” – Aleš Hojs čestital Damirju Črnčecu “za nominacijo Boštjana Poklukarja”

(VIDEO) Čestitke in pozdravi: “Damirju Črnčecu lahko zgolj čestitam, ker mu je uspel veliki met, da v taki politični aritmetiki na odgovorna mesta postavi dva svoja človeka” – Aleš Hojs čestital Damirju Črnčecu “za nominacijo Boštjana Poklukarja”

Damir Črnčec  je pozornost nekdanjih političnih zaveznikov, (če imaš take politične prijatelje ne rabiš sovražnikov op. av,)  pritegnil  z udeležbo na zasedanje Nata v Bruslju, kjer je  nadomeščal  predsednika vlade Roberta Goloba.  Včeraj  pa je  eno od  glavnih  vprašanj pri zaslišanju Boštjana Poklukarja, ki je kot pravimo  “položil”, bilo vprašanje kakšen je bil,  oziroma  kakšen bo  vpliv na  novega  notranjega  ministra, kot  “človeka, ki je Šarcu predstavil Damirja Črnčeca”

Na čelo notranjega ministrstva se vrača Boštjan Poklukar, ki je notranje ministrstvo vodil že med letoma 2018 in 2020 v vladi Marjana Šarca. Od lanske pridružitve LMŠ h Golobovi stranki je tudi Poklukar član Gibanja Svoboda Roberta Goloba, ki mu vsi po vrsti priznavajo status tako šefa stranke kot vlade. Z besedami, da si »predsednik vlade mora sam izbrati ljudi, s katerimi bo sodeloval«, pa je Šarec zanikal, da bi Poklukarja priporočil  PV-ju . Črnčec na isto vprašanje ni odgovoril. Kakorkoli, Robert Golob je na koncu raje izbral že znane karte, ki prinašajo lojalnost,” je v Delu pred dnevi zapisala Barbara Eržen. Kot je razumeti sogovornike, je omenjena trojica Šarec, Poklukar, Črnčec v času Šarčeve vlade ves čas delovala izjemno usklajeno.

Kako bo  potekalo sodelovanje v novi konstelaciji sil , kjer je šef Robert Golob, je bilo ključno vprašanje ob predstavitvi novega notranjega ministra v parlamentu.

 

Na vprašanje “ali se bo z imenovanjem Boštjana Poklukarja okrepil vpliv Damirja Črnčeca nad celotnim represivni aparatom v državi”  sta sinoči v oddaji 24ur. Zvečer  odgovarjala poslanec Lenart Žavbi in nekdanji notranji minister Aleš Hojs, ki je sicer  zanikal, da je avtor sintagme , “da bo Damir Črnčec poleg ministrstva za obrambo sedaj vodil še ministrstvo za notranje zadeve.

“Dejstvo je, da so na to mesto, kot pravijo sami izbrali politika in če pogledate stranko Gibanje Svoboda, ki mislim, da ima 41 poslancev v državnem zboru  znotraj svoje kvote niso našli človeka, ki bi lahko to ministrstvo vodil. Našli so ga v propadli stranki LMŠ, kamor se je, po neuspelem preboju znotraj SDS-a, zatekel gospod Damir Črnčec in nesporno dejstvo je, da tako, kot je nastavil na obrambnem ministrstvu gospoda Marjana Šarca, sedaj nastavlja na notranje ministrstvo gospoda Poklukarja. Torej  jaz lahko v tem trenutku gospodu Damirju Črnčecu zgolj čestitam, ta veliki met, ki mu je uspel, da v taki  politični aritmetiki lahko postavi na odgovorna mesta dva svoja človeka na državotvorna mesta, dva svoja ministra.  To je gotovo velik politični dosežek,” je bil sinoči slikovit Aleš Hojs.

 

COMMENTS

Wordpress (0)