Lavrov: Tisti, ki želijo uničiti Rusijo, sledijo usodi Napoleona in Hitlerja – TOPNEWS.si

Lavrov: Tisti, ki želijo uničiti Rusijo, sledijo usodi Napoleona in Hitlerja

Lavrov: Tisti, ki želijo uničiti Rusijo, sledijo usodi Napoleona in Hitlerja

Tisti, ki želijo uničiti Rusijo, sledijo usodi Napoleona in Hitlerja, je danes ob dnevu diplomatov sporočil ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Kot je dejal, so pozivi k razkosanju Rusije vse glasnejši, pri čemer pa ni neposredno navedel, kdo daje takšne pozive.

Na ceremoniji polaganja vencev ob dnevu diplomatov je šef ruske diplomacije sporočil, da bo Rusija iz konfrontacije z neimenovanimi nasprotniki izšla močnejša in še bolj prepričana, da je potrebno vzpostaviti mednarodne odnose “na poštenih in enakopravnih odnosih, kot to zahteva Ustanovna listina ZN”, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

24. februarja bo minilo eno leto od začetka ruske invazije na Ukrajino. To vojno v Moskvi uradno označujejo kot posebno vojaško operacijo, hkrati pa jo visoki predstavniki ruske politike redno opredeljujejo kot konflikt med Moskvo in Zahodom, ki vojaško pomaga Kijevu in je sprejel številne gospodarske sankcije proti Rusiji.

“Tisti, ki poskušajo upravljati celotno mednarodno agendo, svetovne gospodarske odnose in vso mednarodno politiko so se odločili Rusiji prizadejati strateški poraz,” je sporočil Lavrov. Pri tem je dodal, da so se tisti, ki želijo Rusijo uničiti ali oslabiti, odločili slediti usodi francoskega voditelja iz 19. stoletja Napoleona Bonaparteja ali nacističnega voditelja Nemčije v času druge svetovne vojne Adolfa Hitlerja.

Obe navedeni zgodovinski osebnosti sta namreč med svojimi vojaškimi podvigi napadli ozemlje Rusije in bili pri tem katastrofalno poraženi.

Kot navaja nemška tiskovna agencija dpa, sicer noben zahodni voditelj ni javno pozval k razkosanju Ruske federacije.

COMMENTS

Wordpress (0)