Razvpiti psihoanalitik Roman Vodeb zaradi izjave, da je Urška Klakočar Zupančič “podivjana kobila, ki je ne moreš osedlati, ker toliko leta, da je noben jezdec ne ukroti,” v nedeljo dobil “nepričakovani” obisk – TOPNEWS.si

Razvpiti psihoanalitik Roman Vodeb zaradi izjave, da je Urška Klakočar Zupančič “podivjana kobila, ki je ne moreš osedlati, ker toliko leta, da je noben jezdec ne ukroti,” v nedeljo dobil “nepričakovani” obisk

Razvpiti psihoanalitik Roman Vodeb zaradi izjave, da je Urška Klakočar Zupančič “podivjana kobila, ki je ne moreš osedlati, ker toliko leta, da je noben jezdec ne ukroti,” v nedeljo dobil “nepričakovani” obisk

V nedeljo popoldan so se na vrata doma Romana Vodeba potrkali policist. “Policisti so mi po uradni dolžnosti prišli mi povedati, da Urški Klakočar Zupančič nekaj ne paše, kar govorim,” ugotavlja Roman Vodeb i n dodaja: “Kot je vrla Urška izjavila za Siol, še pred novim letom, se je na snežno nedeljo uresničilo. Policija se je danes res oglasila pri meni in … To bo še hecno, tragikomično – farsa aktualne slovenske politike oz. koalicije, predvsem pa Gibanja Svoboda.

Predsednica DZ je zoper Vodeba podala prijavo na policijo, prijavo na Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve pa je podala zoper televizijo, ki je predvajala oddajo Faktor, ker  jo je v oddaji Faktor (na TV3) analiziral in predstavil izključno kot spolni objekt. Dodala je, da bo podala tudi prijavo na AKOS (Agencija za komunikacijska omrežja in storitve) zoper medij, ker da je šlo pri izjavah Vodeba za sovražni govor.

»Faktorjev, ki so tematizirali tudi Urško Klakočar Zupančič sem posnel kar nekaj. Zdi se mi, da je njena nejevolja dosegla kulminacijo v Faktorju št. 818, ki…

Vodeb je znan po svojih psihoanalitičnih izvajanjih glede slovenskih politikov in političark, pri čemer gre za mnoge pri ocenah psiholoških profilov tudi čez mejo okusnega. Sklicuje se na delovanje nezavednega v povezavi s seksualnostjo. Za Urško Klakočar Zupančič je zaradi njenega večkrat ekscesnega obnašanja na funkciji predsednice DZ tako v eni od oddaj Faktor dejal, da je kot »podivjana kobila, ki je ne moreš osedlati, ker toliko leta, da je noben jezdec ne ukroti”.

Glede njenega poplesavanja in mahanja množici pred častno četo slovenske vojske na lanski proslavi ob dnevu državnosti pa je Vodeb ocenil, da se (pred vojaki) nastavlja kot seksualni objekt in pričakuje, da si jo bodo moški želeli. V Faktorju tik pred novim letom (kaže, da jo je prav ta oddaja najbolj razbesnela) pa se je spraševal, zakaj Klakočarjeve »kot libidinalno pobesnele nihče ne ukroti« in poudaril, da kot političarka ne more nositi razporka do kolka.

Klakočar Zupančičeva je za tednik Mladino izjavila, da pri opisanem ne gre za svobodo govora, nobeno konstruktivno kritiko, ampak za odkrit seksizem in razčlovečenje oziroma za ponižanje človeka na spolni objekt. Na drugi strani Vodeb stoji na stališč,  “da bi se morala ravno predsednica DZ zamisliti nad vsem, kar si misli o sebi in kritiko končno jemati resno – ker je kritika v resnici dobronamerna in nikakor žaljiva. Neki svetovalec bi ji moral tudi namigniti – če je užaljena, ko sliši nekaj neljubega o sebi, ne sme kar znoreti in hiteti na policijo in AKOS”.

Voditelj oddaje Faktor Aljuš Pertinač je za revijo Reporter izjavil, “da o tej političarki ni bilo izrečeno nič žaljivega, nič kaznivega. Klakočarjeva pa bi se morala zavedati, da je na funkciji, ki prinaša tudi najvišji prag dovoljene kritike. Zavrača navedbe, da bi imel Vodeb sovražni odnos do žensk. Nasprotno, v svoji knjigi Prvi spol jih čisla”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)