“Vse skupaj je izmišljotina” – Robert Golob o aferi o nakazovanju več milijonov evrov iz Gen-I-ja v Prištino in o tem, da je “kosovski veleposlanik v Zagrebu Martin Berišaj osebni prijatelj Janeza Janše” – TOPNEWS.si

“Vse skupaj je izmišljotina” – Robert Golob o aferi o nakazovanju več milijonov evrov iz Gen-I-ja v Prištino in o tem, da je “kosovski veleposlanik v Zagrebu Martin Berišaj osebni prijatelj Janeza Janše”

“Vse skupaj je izmišljotina” – Robert Golob o aferi o nakazovanju več milijonov evrov iz  Gen-I-ja v Prištino in o tem, da je “kosovski veleposlanik v Zagrebu Martin Berišaj osebni prijatelj Janeza Janše”

Robert Golob je po sestanku vrha koalicije na Brdu nastopil v Odmevih in 24ur zvečer. Voditelj Uroš Slak, ki je premierja gostil v skoraj 30-minutem pogovoru je na koncu vprašal tudi o afer, ki je včeraj zaposlovala opozicijske medije in je v zadnjem času  dvignila veliko prahu na Kosovu in v Srbiji, ki so pisali o tem, da pisali o nakazovanju več milijonov iz GEN-ija v Prištino, ko je bil Golob  še generalni direktor GEN-I-ja. Gotovino naj bi dvigoval kosovski  veleposlanik na Hrvaškem (Martin) Berišaj in s tem  denarjem financiral predvolilno kampanjo sedanjega predsednika kosovske vlade Kurtija

Robert Golob:  “A vi veste kdo je to lansiral? To je lansirala stranka SDS pred našimi volitvami. Takrat so govorili, da so financirali mene pa mojo kampanjo, pol smo pa ugotovili, da ta gospod Berišaj, ki je mimogrede  veleposlanik v Zagrebu je osebni prijatelj gospoda Janeza Janše in v tistem trenutku je stvar iz Slovenije izginila. Zdaj so jo pač obudili očitno na Kosovu mogoče prijatelji, neprijatelji, nimam pojma.”

Se pravi vi zanikate to, če vas prav razumem, je bil vztrajen voditelj. “Vse skupaj je izmišljotina,” je vztrajal Robert Golob.

Veliko trše kot Uroš Slak je Roberta Goloba prijel voditelj Odmevov Igor E Bergant, ki je zadevo povezal z preiskavo in predkazenskim postopkom v Sloveniji. “Pred mesecem dni ste se na pisanje tednika Mladina o predkazenskem postopku zoper vaše nekdanje podjetje Gen-I zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, ki ga vodi Nacionalni preiskovalni urad in usmerja specializirano državno tožilstvo, odzvali, da o tem niste bili obveščeni. Jaz upam, da boste s pristojnimi ustanovami sodelovali,” je zadevo povzel Bergant. “Še vedno nič ne vem o tem,” je odgovoril Golob.

Janez Janša, ki sicer zadeve ni komentiral osebno pa je na Twitterju retvital vse zapise povezane z domnevno afero.

O tem nič ne veste in tudi niste sodelovali, je vztrajal voditelj Odmevov, kjer je Golob nastopil sicer v vsaj pol krašem pogovoru kot pri Slaku, ki mu je Golob sinoči “zapolnil” celotno  oddajo.

“Tudi to je fascinantno, da očitno obstajajo neučinkovitosti v sistemu, po katerem postanejo neki podatki javni vsem, razen tistim, ki smo jih kakor koli obtožili. Ampak, ne bom se hecal, ker pravna država je resna stvar, bolj je pomembno to, da to so postopki, ki so bili sproženi v zadnjih izdihljajih prejšnje vlade z enim samim namenom: da mene očrnijo kot protikandidata na volitvah. Zato kot takrat nisem imel slabe vesti, je tudi tokrat nimam.”

Igor Bergant: “Še vedno trdite, da gre za poskuse diskreditacije oziroma črnjenja ugleda?”
“To bo pokazala preiskava,” je bil suveren predsednik vlade.

“Še vedno menite, da ne gre za poslovne manevre iz vaše prejšnje vloge, ki bi vam pa lahko škodovali v novi vlogi, ker ste zdaj politik?,” je vztraj Igor Bergant.
“Kakšne poslovne manevre,”je zanimalo  Goloba.

Se pravi, tu je bilo vse čisto?
Robert Golob:“Povsod je bilo vse čisto. Še enkrat, pojma nimam, kaj preiskujejo, povsod je bilo vse čisto. Če se spomnite, je bilo pred volitvami tudi z mojo plačo vse narobe. Ministrstvo za gospodarstvo je uvedlo postopek proti poslovodstvu Gen-I-ja, in glej zlomka, sodišče je odločilo, da je bilo ministrstvo v zmoti in pred enim tednom je moj odvetnik celo dobil povrnitev stroškov iz postopka o moji plači, ki naj bi bila nezakonita. Hočem vam povedati, da so takrat, v zadnjih dveh mesecih, ko so se začeli zavedati, da so jim mogoče dnevi šteti, uporabili vse, kar so lahko in zdaj pač je treba te repe počistiti”.

COMMENTS

Wordpress (0)