“Ni kaj dodati. Popolna nezaupnica ministru Bešič Loredanu” – Jelka Godec prepričana, da “PV Golob prevzema ministrstvo za zdravje,” ker bo koordiniral skupino, ki je zadolžena za zdravstveno reformo – TOPNEWS.si

“Ni kaj dodati. Popolna nezaupnica ministru Bešič Loredanu” – Jelka Godec prepričana, da “PV Golob prevzema ministrstvo za zdravje,” ker bo koordiniral skupino, ki je zadolžena za zdravstveno reformo

“Ni kaj dodati. Popolna nezaupnica ministru Bešič Loredanu” – Jelka Godec prepričana, da “PV Golob prevzema ministrstvo za zdravje,” ker bo koordiniral skupino, ki je zadolžena za zdravstveno reformo

Včeraj je delo začela medresorska delovna skupina za zdravstvo, ki bo bdela nad pripravo zdravstvene reforme, neposredno pa jo koordinira predsednik vlade Robert Golob. Ureditev zdravstvenega sistema je namreč ena glavnih prioritet predsednika vlade in vlade v prihodnjih dveh letih, so ob tem sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Odločitev, da koordinacijo zdravstvene reforme prevzema osebno Robert Golob je sprožila pravi vihar in različen interpretacije, o tem ali to pomeni nezaupnico  ministru za zdravje Danielu Bešiču Lorednu. Za Jelko Godec ni dileme.

Skupina bo delovala po vzoru delovne skupine za blažitev draginje, ki je zadnje pol leta na tedenski ravni intenzivno pripravljala in usklajevala ukrepe za premagovanje energetske in prehranske draginje, so pojasnili na Ukomu.

Kot so navedli, bodo v delovni skupini sodelovali ministri za zdravje, finance ter javno upravo s ključnimi predstavniki strokovnih služb ter predstavniki službe vlade za digitalno preobrazbo. Skupina bo skrbela za pripravo ukrepov za ureditev zdravstvenega sistema, v katerem bodo prebivalcem Slovenije zagotovljene dostopne, kakovostne in varne zdravstvene storitve na vseh ravneh zdravstvenega varstva.

“V zadnjih 30 letih smo bili priča številnim razpravam, napovedim reform ali polreformam. Aktualna priložnost za korenito spremembo ni idealna, je pa verjetno edina, ki nam je ostala. Iskali bomo široko soglasje za eno najpomembnejših reform za to državo ter njene državljanke in državljane,” je ob tem poudaril predsednik vlade Robert Golob.

Na vprašanje, ali gre pri prevzemu koordinacije priprave zdravstvene reforme za krhanje premierjevega zaupanje do ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, je slednji odgovoril, da “gre za dvig zdravstva na najvišjo možno raven”.

Ustanovitev delovne skupine po njegovih besedah pomeni, da je zdravstvena reforma resnično prva prioriteta vlade. Gre za pravilno potezo predsednika vlade, pa tudi za vzorec, ki je pri obvladovanju draginje dobro deloval, je minister še dejal v izjavi ob predstavitvi strategije digitalizacije zdravstva na Brdu pri Kranju.

Zdravstvena reforma pa bo med drugim tudi ena od tem, ki se je bodo v sredo lotili na koalicijskem vrhu.

COMMENTS

Wordpress (0)