(VIDEO) “Na avdienci pri Botru” – Na desni razočarani in v šoku, ker se je trilogija o epskem sporu med Jankovičem in Loredanom tako hitro končala, čeprav so kupili “veliko kokic” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Na avdienci pri Botru” – Na desni razočarani in v šoku, ker se je trilogija o epskem sporu med Jankovičem in Loredanom tako hitro končala, čeprav so kupili “veliko kokic”

(VIDEO) “Na avdienci pri Botru” – Na desni razočarani in v šoku, ker se je trilogija o epskem sporu med Jankovičem in Loredanom tako hitro končala, čeprav so kupili “veliko kokic”

Nadaljevanka o sporu med na relaciji med Zoranom Jankovićem in zdravstvenim ministrom Danijel Bešič Loredanom, ki je več tednov polnila elitne termine “prime tima” MSM medijev je razočarala številne gledalce, urednike in novinarje  in predvsem desni del tvitosfere, saj so celotno zadevo gledali skozi prizmo reprizo znamenite  trilogije najboljšega filma vseh časov Botra.

Saj veste gre za film iz leta 1972, ki je nastal na podlagi romana Boter Maria Puza. Režiral ga je Francis Ford Coppola, scenarij pa sta prispevala tako Puzo kot Coppola. Film je bil nominiran za 8 oskarjev, prejel jih je 3. Sledila sta še filma Boter 2 in Boter 3.
Saga pripoveduje o mafijski družini, katere začetnik in vodja je Don Vito Corleone, njegov naslednik pa sin Michael Corleone. Trilogija se zaključi s smrtjo Michaela Corleona. Britanska revija Magazine je po oceni 10.000 režiserjev, scenaristov, producentov in gledalcev, film razglasila za najboljši film vseh časov.

Pomiritveni sestanek pri Golobu, kjer se je Bešič Loredan,  kar dvakrat opravičil Jankoviću, je namreč končal sago na kateri so  gradili mediji in polnili osrednje dnevnike, opozicija pa si je že mela roke in kupila kokice, saj je računala, da so končno zabili klin med Svobodo in  Jankovičem, beri med Goloba in Jankovića.

https://twitter.com/jelka_godec/status/1612485323971497984

https://twitter.com/FrenkMate/status/1612535151732424704

Intervencija Goloba pa je pokvarila odličen scenarij, po katerem bi na zdravstveni reformi zrušili njegovo vlado. Razočrnjeje  je bilo tako hudo, da je Uroš Slak sinoči celotno večerno oddajo v kateri je kot gost nastopil Zoran Jankovć zatem pa še Erik Brecelj. Časa je ostalo samo še za princa Harrya. Kaj Brazlija, to je daleč, brez zveze.

“Je danes začetek konca ministra Danijel Bešič Loredan potem, ko je s predsednikom vlade Robertom Golobom in Zoranom Jankovićem dvakrat izrekel opravičilo ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću in se posul s pepelom …,” je v dramatičnem tonu 24ur zvečer začel  Uroš Šlak, ki je Jankovića na koncu vprašal: “Gospod Jankovič za konec ali vi s tem ko ne prisluhnete argumentom za slabo vodenje zdravstvenega doma s strani Poplas Susičeve tudi zato ker želite prikazati in predsedniku vlade Robertu Golobu in ministru za zdravje, da ste glavni v Ljubljani vi: “Ne drži,” je dejal Jankovič, ki je o sporu z ministrom dejal:  “Zmagal je razum”.
Kot je poudaril, je hvaležen premierju za organizacijo sestanka, ki je trajal več kot eno uro. “Prestar sem in predolgo sem župan, da bi kdorkoli tako neupravičeno posegel. Obe opravičili sem iskreno sprejel, zame je zdaj stvar končana,” je dejal Janković.

Na vprašanje 24ur zvečer  ali je Janković demonstriral svojo politično moč, ko se mu je minister dvakrat opravičil, v spor pa je posegel celo sam predsednik vlade Robert Golob, ki je doslej Bešič Loredana vselej podpiral, je Janković ocenil, da je ministra premier tudi sedaj branil, samo njuna ocena je bila napačna.

Toda sestanek med njim in Bešič Loredanom je bil dogovorjen že nekaj časa nazaj, vendar ga je župan odpovedal. “Bil sem bolan, zame je stvar rešena. Ne glede na način najine eksplozivnosti, se midva lahko v zaprti sobi dogovarjava. Vse zdravstvene domove imamo odprte, pripada nam 100 družinskih zdravnikov, imamo pa jih 78 in 30.000 neopredeljenih pacientov.

https://twitter.com/janezsnoj/status/1612581483243339780

“Osebno sem povsem narobe razumel dejstvo, da župan Janković pred novoletnimi prazniki ni uspel priti do mene. Če bi se takrat sešla, bi bila zadeva verjetno bistveno drugačna, ker bi dobil objektivne informacije. Na tem mestu se mu zato iskreno opravičujem,” je dejal na tiskovni konferenci  dejal Bešič Loredan.

“S pomočjo predsednika vlade smo se o tej temi danes odkrito pogovorili, župan Janković mi je zadevo v celoti pojasnil, in s te strani še drugo opravičilo gospodu županu, da sem nepremišljeno ocenil na podlagi različnih mnenj, da želi kar koli početi z zdravstvenimi domovi v Ljubljani v korist prodaje in v korist pridobivanja premoženja na ravni Mestne občine Ljubljana,” je nadaljeval minister.

Če je minister sinoči svoj govor začel z opravičili, je župan Mestne občine Ljubljana Janković  izrekel zahvalo premierju Golobu za predlog skupnega sestanka. “Sestanek je bil, kot vedno, buren, taka karakterja sva, ampak ti dve opravičili iskreno sprejmem in zame je stvar končana,” je dejal glede pogovora z zdravstvenim ministrom.

https://twitter.com/nonino84277113/status/1612560039520391172

https://twitter.com/SasaNemanic/status/1612529357557227532

Daniel Bešič Loredan je sinoči napovedal, da se bosta z Jankovićem sešla danes ob 11. uri. “Predal mu bom vso dokumentacijo okoli zdravstvenega doma in za naprej želimo na ministrstvu združiti lokalno raven in sekundarno raven UKC-ja Ljubljana, poiskati rešitve v najkrajšem mogočem času za urgentni center UKC-ja Ljubljana in za zdravstvene domove v Ljubljani, da takih prizorov, kot smo jih videli, ne vidimo več,” je dejal.

Minister je poudaril, da bodo s predstavniki občine in zdravstva rešitve iskali za zaprtimi vrati, da mnenja niso enaka, a da je treba na koncu najti kompromis v dobrobit slehernega prebivalca Ljubljane in Slovenije. “Kar se tiče sistemskih ukrepov, je to na naši ravni. Kar se tiče organizacijskih ukrepov v ZD-ju Ljubljana je to seveda na ravni ZD-ja Ljubljana,” je še  dodal minister.

COMMENTS

Wordpress (0)