Iniciativa Glas ljudstva od Bešiča Loredana pričakuje opravičilo za “škodljive izjave o tem, da izvajajo ekstremizem” – TOPNEWS.si

Iniciativa Glas ljudstva od Bešiča Loredana pričakuje opravičilo za “škodljive izjave o tem, da izvajajo ekstremizem”

Iniciativa Glas ljudstva od Bešiča Loredana pričakuje opravičilo za “škodljive izjave o tem, da izvajajo ekstremizem”

Civilna iniciativa Glas ljudstva od ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana pričakuje opravičilo za “škodljive izjave o tem, da izvajajo ekstremizem”. Član iniciative Dušan Keber pa ministru predlaga, naj prebere zakonodajo, pripravo katere mu je očital med tiskovno konferenco, saj da bo v njej našel mnoge rešitve za probleme v zdravstvu.

Bešič Loredan je Kebru na petkovi novinarski konferenci očital, da je za pripravo zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem varovanju leta 2017 prejel 20.000 evrov za 770 ur svetovalnega dela, čeprav izdelka na koncu ni bilo. “Če bi pobrskal po svojih predalih, bi v njih odkril dokončan predlog zakona z vsemi potrebnimi poglavji in razlagami,” se je odzval Keber.

Kot je dodal, bo Bešič Loredan v predlogu našel rešitve številnih problemov, med drugim tudi kako ukiniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Na ministrove izjave se je z obžalovanjem odzvala tudi civilna iniciativa Glas ljudstva, saj da se je na stavkovne zahteve Velike stavke pacientk in pacientov, ki so jo sklicali za torek, obregnil z omalovaževanjem in jih ni vsebinsko komentiral.

Glas ljudstva bo, kot so napovedali, vztrajal pri javnih shodih in drugih oblikah aktivnega državljanstva, saj to ni ekstremizem, kot je dejal minister, temveč “temelj in srce vsake zdrave demokracije”.

Od Bešiča Loredana pričakujejo opravičilo za “nepremišljene, škodljive in razdiralne navedbe”, opravičilo njihovemu članu Kebru in še 130.000 državljanom, ki so brez osebnega zdravnika.

Zdravstveni minister se je sicer v petek na napoved stavke pacientov odzval z besedami, da ga žalosti, da se v izjemno težkih razmerah poziva paciente k stavki, s katero zahtevajo takojšen dostop do osebnega zdravnika. “Nemudoma ne more nihče zagotoviti dostopa do osebnega zdravnika,” je poudaril.

GL-Odziv-na-tiskovno-konferenco-ministra-7-1-2023
D-Keber-odziv-na-ministrovo-izjavo

COMMENTS

Wordpress (0)