RWE Renewables napoveduje 835-MW zeleni H2 projekt v Čilu – TOPNEWS.si

RWE Renewables napoveduje 835-MW zeleni H2 projekt v Čilu

RWE Renewables napoveduje 835-MW zeleni H2 projekt v Čilu

Podjetje RWE Renewables, del nemške energetske skupine RWE AG (ETR:RWE), je začelo razvijati svoj prvi projekt zelenega vodika v Čilu z načrtom za namestitev približno 835 MW zmogljivosti elektrolize, je sporočilo podjetje v sporočilu za javnost, ki ga je razširilo po državo čez vikend.

Projekt so poimenovali Vientos Magallanicos ali Vetrovi Magallanesa, spremljal pa ga bo približno 1 GW vetrnih elektrarn za napajanje procesa elektrolize. Cilj RWE za projekt je proizvesti okoli 475.000 ton amoniaka letno za izvoz na mednarodne trge, je navedeno v sporočilu za javnost.

Lokacija projekta se nahaja v občini Laguna Blanca, v najjužnejši regiji Čila Magallanes. RWE je povedal, da je izbral Magallanes po izvedbi “poslovnega pregleda” po vsej državi leta 2020 v iskanju primernih lokacij za razvoj zelenega vodika.

Leta 2021 je podjetje razvilo predhodno študijo izvedljivosti prototipa, da bi razumelo celotno vrednostno verigo tovrstnih projektov v regiji Magallanes, so sporočili.

Projekt Vientos Magallanicos je v prvi fazi razvoja. RWE pravi, da je v stiku z regionalnimi oblastmi in županom Lagune Blance ter se bo kmalu začel približevati lokalnim skupnostim.

Podjetje pričakuje, da bodo objekti začeli obratovati po letu 2030.

Poleg Vientos Magallanicos ima RWE Renewables portfelj 2,8 GW vetrnih in solarnih projektov za razvoj v Čilu, je dejal Alfredo Zanartu Stambuk, državni direktor podjetja.

COMMENTS

Wordpress (0)