(VIDEO) “Ne nič ne vem o tem in sem za to izvedel iz Mladine” – Robert Golob o tem, da ga preiskuje policija in tožilstvo – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ne nič ne vem o tem in sem za to izvedel iz Mladine” – Robert Golob o tem, da ga preiskuje policija in tožilstvo

(VIDEO) “Ne nič ne vem o tem in sem za to izvedel iz Mladine” – Robert Golob o tem, da ga preiskuje policija in tožilstvo

“Ne nič ne ve o tem in sem to izvedel iz Mladine, da naj bi sploh tekel. Vem pa še iz predvolilnega časa, da je bilo vloženih cel kup različnih poskusov, da bi se me takrat diskreditiralo preko represivnih organov,” je izpostavil Golob in dodal: Sam sem bil do sedaj obveščen o več takih, tudi preko medijev seveda  od ovadbe zaradi plače,  glede plače, ki sem jo prejemal, do ovadbe zaradi poslov  Gen-I-ja v Črni gori in Srbiji…. Sanja se mi ne za kateri primer v tem primeru gre,” je na tiskovni konferenci dejal Robert Golob soočen z vprašanjem, ali je seznanjen z tem , da proti njemu teče predkazenski postopek.

“Ne dvomim, da bodo organi ustrezno ukrepali, preučili stvari in če bo čas napočil in če bodo tako ocenili, bom seveda sodeloval, do sedaj me pa ni nihče obvestil na noben način o nobenem od teh postopkov,” je še povedal Golob.

Policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob. To bi lahko botrovalo domnevnemu Golobovemu vpletanju v delo policije in odhodu notranje ministrice Tatjane Bobnar, danes piše Mladina. Iz Generalne policijske uprave pa so danes sporočili naslednje:

 

Spoštovani.

Uvodoma pojasnjujemo, da na vprašanja glede konkretnih ali določljivih
oseb, zaradi spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov, ne moremo
odgovoriti.

V povezavi z vašimi vprašanji lahko potrdimo le, da Nacionalni
preiskovalni urad vodi predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega
dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, ki ga
usmerja Specializirano državno tožilstvo.

Predkazenski postopek je v teku, zato več podrobnosti ne moremo
posredovati.

 

Lepo pozdravljeni.

 

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica Policije za odnose z javnostmi

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

POLICIJA

Generalna policijska uprava
Služba generalnega direktorja policije
Sektor za odnose z javnostmi

 

“Neuradno smo izvedeli, da policisti pod vodstvom specializiranega državnega tožilstva zbirajo informacije v zvezi z očitki, ki so se v javnosti pojavili že pred parlamentarnimi volitvami, in sicer glede domnevno spornega poslovanja hčerinske družbe Gen-I iz Beograda. Ta naj bi denar na podlagi svetovalnih pogodb nakazovala nekemu podjetju v Črno goro,” navaja Mladina. Po njenih informacijah naj bi pod drobnogled vzeli tudi načrte delne privatizacije družbe Gen-I.

Primer bi lahko glede na organizacijo policije po pisanju tednika preiskovali le v Nacionalnem preiskovalnem uradu ali v Policijski upravi Nova Gorica, pod katero sodi sedež družbe Gen-I in stalno bivališče Roberta Goloba. V javnem pismu ministrice Bobnar, ki je odstopila, in v poročilu, ki ga je napisal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, sta bili kot predmet Golobovega interesa izpostavljeni prav ti dve enoti, dodaja Mladina.

Policijsko upravo Nova Gorica vodi Evgen Govekar, ki naj bi bil glede na imenovanje v času nekdanje vlade pod vodstvom Janeza Janše naklonjen desni politični opciji. Lindav in Bobnarjeva sta med političnimi pritiski omenila prizadevanja za Govekarjevo zamenjavo, ta pa je medtem za tednik ostro zavrnil kakršnokoli povezavo z Janšo, SDS ali drugo politiko. Omenila sta tudi Golobova prizadevanja, da bi se nekdanji direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič čim prej vrnil na ta položaj.

Premier Robert Golob je danes pojasnil, da o kandidatih za novega ministra za notranje zadeve še ni razmišljal. Odločitev Tatjane Bobnar, da s tega položaja odstopi, ga je namreč presenetila, v zadnjih 14 dneh pa je imel tudi precej zunanjepolitičnih obveznosti. Je pa za prihodnji teden napovedal sestanek s kandidati za tri nova ministrska mesta.

Uveljavitev sprememb zakona o vladi, ki so ga volivci na referendumu podprli, namreč med drugim prinaša ustanovitev treh novih ministrstev. Golob je ob tem napovedal, da bodo poskušali tudi kandidata ali kandidatko za notranjega ministra najti v rokih, ki so predvideni za popolnitev vlade v skladu z novim zakonom.

“V tem trenutku pa nimam prav nobenega imena,” je dejal na današnji novinarski konferenci, sicer namenjeni podelitvi statusa kandidatke za članstvo v EU Bosni in Hercegovini.

Dodal je še, da se s kandidati za tri nova ministrska mesta še ni sestal, se bo pa prihodnji teden.

COMMENTS

Wordpress (0)