“Rad bi vam povedal, da mi je ta naložba zelo pri srcu in zakaj je zame, za nas Madžare, tudi čustveno vprašanje” – Viktor Orban priznal, da so ga “odnesla čustva” – TOPNEWS.si

“Rad bi vam povedal, da mi je ta naložba zelo pri srcu in zakaj je zame, za nas Madžare, tudi čustveno vprašanje” – Viktor Orban priznal, da so ga “odnesla čustva”

“Rad bi vam povedal, da mi je ta naložba zelo pri srcu in zakaj je zame, za nas Madžare, tudi čustveno vprašanje” – Viktor Orban priznal, da so ga “odnesla čustva”

“Rad bi vam povedal, da mi je ta naložba zelo pri srcu in zakaj je zame, za nas Madžare, tudi čustveno vprašanje. Nekoč je obstajal Jugoslavija. Madžarska ni bila del te Jugoslavije in ljudje , ki so živeli na območju Jugoslavije in mi Madžari  smo bili ločeni. drugi od drugih in skoraj ni bilo prehoda med obema državama,” je v Cirkovcah, kjer je skupaj z Robertom Golobom slovesno zagnal daljnovod Cirkovce-Pince.

“Mi Madžari pa smo  nekako gradili vse povezave v smeri vzhod zahod, pa naj si gre za plinovode, naftovode za elektriko , vzhod zahod. Nikoli ne sever jug, ni bilo smiselno takrat graditi infrastrukture v smeri sever jug. Jugoslavija sicer več ne obstaja, vendar naša ločenost je ostala. Kako zanimivo , da ima Madžarska veliko sosedov in je edina država  s katero nismo povezani  z plinovodi ne z elektrovodi je bila je bila Slovenija. Vse to je dediščina preteklosti. in to dediščino smo mi želeli odvreči.

Ne moremo te dediščine odvreči vse do takrat dokler ne bo zgrajena infrastrukturna povezava sever jug. Zame osebno je ta investicija pomembna tudi zato ker leta 1999 sem sam vodil madžarsko vlado, ki je do madžarske meje pripeljala ta daljnovod, skupaj s takratnim hrvaškim predsednikom vlade  smo sklenili sporazum, torej nekje leta 2000 smo sklenili sporazum o madžarsko hrvaški povezavi in k sreči sem bil prisoten tudi pri polaganju temeljnega kamna te investicije in zdaj sem lahko z vami ko predajamo namenu to investicijo. Mislim , da moram izkoristiti priložnost, da čestitam vladi RS, ki je bila na vseh področjih.

Hvala Slovencem , ki ste vztrajali pri tem pri tem projektu i vztrajali  in bili prepričani , da je treba prekiniti s preteklostjo in da brez infrastrukturne povezave sever jug ni mogoče povezati državi in ni mogoče izkoristiti prednosti ,ki se skriva v teh možnostih”.

COMMENTS

Wordpress (0)