(V ŽIVO) “Z novoizvoljeno predsednico deliva iste vrednote” – Robert Golob po srečanju in kosilu z Natašo Pirc Musar – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Z novoizvoljeno predsednico deliva iste vrednote” – Robert Golob po srečanju in kosilu z Natašo Pirc Musar

(V ŽIVO) “Z novoizvoljeno predsednico deliva iste vrednote” – Robert Golob po srečanju in kosilu z Natašo Pirc Musar

Premier Robert Golob se je srečal z novoizvoljeno predsednico republike Natašo Pirc Musar. Nadejata se dobrega sodelovanja pri izzivih doma in si želita usklajenega delovanja Slovenije na mednarodnem parketu. Med prioritetami izpostavljata nestalno članstvo Slovenije v varnostnem svetu in prizadevanja za stabilizacijo razmer na Zahodnem Balkanu.

Predsednik vlade Robert Golob je po srečanju in delovnem kosilu dejal , da sta z novoizvoljeno predsednico države Natašo Pirc Musar izmenjala poglede “o mednarodni politiki in o tem, kako spodbuditi družbeni dialog pri temah kot so podnebne spremmbe, sovražni govor ipd.

“Z novoizvoljeno predsednico deliva iste vrednote in verjamem, da bo sodelovanje plodno in da bomo od tega kot družba vsi imeli več,” je v izjavi za javnost med drugim dejal Robert Golob.

“S predsednikom vlade deliva iste vrednote na marsikaterem področju. Veliko sva se pogovarjala o zunanji politiki. Strinjava se, da morava biti pri tem usklajena. Ni dobro, da bi v tujini nastopali vsak s svojimi stališči.Kot predsednica republike bom pomagala tudi pri notranjepolitičnih temah, predvsem s posveti. Menim, da je predsedniška palača lahko nek poligon za razprave. Potem pa lahko vladi povemo, kakšne zaključke smo na takšnih razpravah sprejeli,” je dejala Musarjeva .

S premierjem sta se po srečanju tudi poudarila, da si delita iste vrednote, po besedah Pirc Musarjeve pa sta se dogovorila, da se bosta redno srečevala tudi v prihodnje.

Ob koncu sta volivce še pozvala, da se v nedeljo v čim večjem številu udeležijo referendumskega glasovanja o zakonu vladi, o Radioteleviziji Slovenija in o dolgotrajni oskrbi.

COMMENTS

Wordpress (0)