( V ŽIVO) Kako je volilne rezultate komentiral Zoran Janković in kaj pravijo Saša Arsenovič, Franc Kangler in Vojko Flis – TOPNEWS.si

( V ŽIVO) Kako je volilne rezultate komentiral Zoran Janković in kaj pravijo Saša Arsenovič, Franc Kangler in Vojko Flis

( V ŽIVO) Kako je volilne rezultate komentiral Zoran Janković in kaj pravijo Saša Arsenovič, Franc Kangler in Vojko Flis

Ljubljanski župan Zoran Janković pričakuje zmago v prvem krogu lokalnih volitev, pa tudi večino njegove Liste Zorana Jankovića v mestnem svetu. “Ne glede na rezultat v mestnem svetu pa bomo delali sporazum o sodelovanju tako z Gibanjem Svoboda kot SD,” je napovedal v izjavi.

Vedel sem, da bo nizka udeležba, nisem pa vedel, da bo tako nizka. Po mojem mnenju sta razloga dva, vsako nedeljo imamo volitve, hkrati pa so razlog javnomnenjske ankete, ki so kazale, da premočno vodim,” je ocenil Janković, ki rezultate pričakuje v volilnem štabu v središču Ljubljane.

“Rezultata ne poznam, pričakujem zmago v prvem krogu in večino Liste Zorana Jankovića v mestnem svetu. Ne glede na rezultat v mestnem svetu, bomo delali sporazum o sodelovanju tako z Gibanjem Svoboda kot SD,” je napovedal.

Kot je izpostavil, so volitve praznik demokracije. “Ljubljančani bodo odločili. Nima me kaj skrbeti, kar bodo odločili, to bomo sprejeli. To je demokracija. Odloča tisti, ki je prišel na volišče in tisti, ki je ostal doma,” je sklenil.

69-letni Janković je na čelu glavnega mesta že 16 let. Nazadnje je pred štirimi leti najbližjega zasledovalca Anžeta Logarja premagal z dobrimi 60 odstotki glasov.

Aktualni mariborski župan Saša Arsenovič, ki se s podpisi podpore poteguje za drugi mandat na čelu mestne občine, je po več kot 90 odstotkih preštetih glasovnic prejel 36,1 odstotka glasov in se uvrstil v drugi krog, kjer se bo pomeril s Francem Kanglerjem. Prepričan je, da bo v drugem krogu zmagal. Napoveduje jasno vizijo in rezultate.

Nekdanji župan Franc Kangler (NLS), ki se je glede na delne neuradne rezultate skupaj z aktualnim županom Sašo Arsenovičem uvrstil v drugi krog, pravi, da verjame v nadaljnje zaupanje volivcev.

Sodelovanja z Gibanjem Svoboda Kangler ne izključuje. “Očitno so dokaj močni v mestu, treba bo z njimi delati,” je dejal.

Kandidat Gibanja Svoboda za mariborskega župana Vojko Flis, ki se je danes po neuradnih delnih izidih z 20 odstotki glasov uvrstil na tretje mesto, je čestital uvrščenima v drugi krog, Saši Arsenoviču (nestrankarski) in Francu Kanglerju (NLS). “Razočarani smo, da volivci niso prepoznali naše vizije mesta, a volivci imajo vedno prav,” je dejal.

Dolgoletni koprski župan Boris Popovič se je poskušal na današnjih volitvah vrniti na sedlo obalne mestne občine, a mu ni uspelo. V odzivu je dejal, da je tokrat kandidiral zadnjič in da se umika iz lokalne politike. Bo pa še pomagal svoji listi Koper je naš, ki bo, kot kaže, v mestnem svetu imela deset mandatov. Listi Aleša Bržana kaže na 11 mest.

 

COMMENTS

Wordpress (0)