(VIDEO) Janša in Logar včeraj opažena na pici v Piazzi, na Parmovi – V pričakovanju Janševega komentarja nedeljskega izida predsedniških volitev, praznino na Twiterju zapolnili memi – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janša in Logar včeraj opažena na pici v Piazzi, na Parmovi – V pričakovanju Janševega komentarja nedeljskega izida predsedniških volitev, praznino na Twiterju zapolnili memi

(VIDEO) Janša in Logar včeraj opažena na pici v Piazzi, na Parmovi – V pričakovanju Janševega komentarja nedeljskega izida predsedniških volitev, praznino na Twiterju zapolnili memi

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša po nedeljskih  predsedniških volitvah  ni dajal izjav niti ni podal analize volitev na Twitterju, čeprav je Twitter eden njegovih glavnih komunikacijskih kanalov za predstavitev političnih sporočil.

Je pa Janša pri retvitanju in komentiranju nekaterih tvitov povezanih s predsedniškimi volitvami, sicer SDS-u naklonjenih in zvestih članov ali podpornikov stranke, dal med vrsticami vedeti, da niti slučajno ne razmišlja o umiku iz vrha stranke in da se po nedeljskih predsedniških volitvah pravzaprav nič ni spremenilo.

Novinarji so ga v nedeljo zvečer zaman pričakovali v štabu Anžeta Logarja, čeprav naj bi  ga po pisanju nekaterih medijev, tako kot v prem krogu  pozno zvečer opazili pri Logarju.  Janša je sicer  čestital Pirc Musarjevi in obenem
dodal, da “bi se spodobilo, da se po izvolitvi opraviči za laži o SDS, ki jih je izrekla v kampanji”.

Janez Janša  naj bi po poročanju portala Žurnala 24, tako kot v prvem krogu predsedniških prišel v štab Anžeta Logarja. Vstopil je očitno skozi skrivni vhod lokala Slamič v Ljubljani, saj ga niso videli niti novinarji, ki so z njim v zelo dobrih odnosih.

Če se je v  prvem krogu predsedniških volitev  stisk rok med Logarjem in Janšo zgodil pred kamerami, v drugem krogu, če je do njega prišlo, se je zgodil skrit pred očmi javnosti. Logar je namreč po tradiciji SDS volilne rezultate pričakal ločen od novinarjev, v posebni sobi, kamor so imeli vstop samo njegovi največji podporniki. Janša naj bi štab tudi zelo hitro zapustil.

Nekateri politični analitiki namreč ugotavljajo , da je Janšev obisk Logarjevega štaba v prvem krogu  prej škodil kot koristil Logarju, predvsem zaradi fotografij, ki jih je naredil fotoreporter Reporterja.

Če je bil Janša v nedeljo zvečer najbolj pričakovan gost v kavarni Slamič, pa je bil z Anžetom Logarjem včeraj opažen v piceriji Pizza na Parmovi v bližini sedeža stranke SDS.  V pričakovanju Janševega komentarja rezultata predsedniških volitev pa so ba družbenih omrežjih nastali številni memi, ki poskušajo zapolniti praznino in po svoje interpretirati rezultt nedeljskega glasovanja na predsedniških volitvah.

Veliko ugibanj  med novinarji je sprožila njegova  izjava  Anžeta Logarja v medijskem središču, kjer je dejal, da smo na pragu nečesa velikega .”V 23 letih politike sem se marsičesa naučil, tudi tega, da ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Danes smo na začetku nečesa velikega.” Na novinarska vprašanja, kjer bi pojasnil, kaj je mislil s tem, Logar ni odgovarjal. Je pa izjavo v ponedeljek  ponovil na tviterju.

Kot je za Žurnal24 v intervjuju  med prvim in drugim krogom volitev povedla Logar nima plana B. “Če me sprašujete, ali imam plan B, nimam plana B, z nobeno računico se ne lotevam tega projekta,” je pred prvim krogom volitev v intervjuju za Žurnal24 na vprašanje, ali se vidi kot naslednik Janeza Janše, dejal Anže Logar.

Ali si je Logar po nedeljskih volitvah , ko je dejal, da smo danes na začetku nečesa velikega, premislil in napovedal poskus prevzema SDS ali ustanovitev lastne stranke ali je šlo le za “stavek poraženega” ostaja v coni špekulacij.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)