(VIDEO) Kakao sta se pred drugim krogom predsedniških volitev “začutili” Urška Klakočar Zupančič in Nataša Pirc Musar in kakšen video so v Inštitutu 8. marec so posvetili Anžetu Logarju? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kakao sta se pred drugim krogom predsedniških volitev “začutili” Urška Klakočar Zupančič in Nataša Pirc Musar in kakšen video so v Inštitutu 8. marec so posvetili Anžetu Logarju?

(VIDEO) Kakao sta se pred drugim krogom predsedniških volitev “začutili” Urška Klakočar Zupančič in Nataša Pirc Musar in kakšen video so v Inštitutu 8. marec so posvetili Anžetu Logarju?

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je včeraj  ob oddaji glasu na predčasnem glasovanju za volitve predsednika republike dejala, da je prepričana, da bo tokrat zmagala ženska. Od nje pričakuje tvorno sodelovanje in dobre odnose. Sicer pravi, da bo sodelovala z vsakim, ki želi dobro za državo. Volivce je pozvala, da se udeležijo glasovanja.Klakočar Zupančičeva volivkam in volivcem sporoča, da je funkcija predsednika države izjemno pomembna, saj je to oseba, ki bo naslednjih pet let zastopala našo državo tako v zunanji politiki kot znotraj države.

Kritiki  podpore Urške Klakočar Zupančič Nataši Pirc Musar , ki je bila  menda  Musarjevi naklonjena že v času, ko je Gibanje Svoboda  kot predsedniško kandidatko inavguriralo Marto Kos, Klakočarjevi očitajo, da se pred 14 -timi dnevi oziroma pred prvim krogom nista tako nista tako “začutile”.

https://twitter.com/tolemamo/status/1590418060254490624

Želi si, da ta položaj zasede oseba, ki je razumna, spoštuje načela pravne države, spoštuje ustavnost in zakonitost, ima moralno podlago in moralni kompas ter ne ostane tiho, kadar zazna anomalije v družbi, predvsem s strani drugih državnih organov. “In deluje s svojo avtoriteto na način, da spreminja družbo na boljše,” je  včeraj pojasnila Klakočarjeva.

“Od predsednice republike pričakujem tvorno sodelovanje in dobre odnose,” je poudarila. Verjame, da bodo to izredno plodna leta in nekaj izjemno pozitivnega za našo državo, saj bodo vrednote, ki jih zagovarjajo, lahko spravljali v življenje.

Če bomo dobili predsednika, pa je dejala, da bo sodelovala z vsakim, ki dobro misli in si želi dobro in pozitivno za našo državo, državljane. “Sodelovala bom, ker podpiram vse, kar je dobro. Verjamem pa, da bo tokrat predsednica,” je dejala.

Da se kandidat Gibanja Svoboda in SD Milan Brglez ni uvrstil v drugi krog, ni prav noben neuspeh, meni. “Koncentriranje samo na enega človeka konec koncev niti ni nekaj, kar bi si mi želeli. Poglejte, koliko nas je tukaj, ne more biti vse skoncentrirano samo na enega,” je dejala. Veliko je dobrih ljudi in očitno si želijo sodelovati v slovenski politiki, je dejala. Podprli bodo vsakega, ki deli podobne vrednote, je danes dejala ob predstavitvi liste Gibanja Svoboda za ljubljanski mestni svet, na kateri kandidira tudi sama.

V drugem krogu predsedniških volitev se za položaj predsednika oz. predsednice republike potegujeta Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Tudi Inštitu 8. marec je video posvetil Anžetu Logarju.
V inštutu 8. marec pa so posebni video namenili tudi Anžetu Logarju, ki so ga povezali z referendumsko kampanjo in odnosom njegove stranke SDS do RTV. “V zadnjem letu in pol se je na javni RTV zgodilo ogromno kadrovskih menjav. To se je začelo dogajati pod vlado Janeza Janše. Na položaje so bili nastavljeni delavci in delavke, ki so blizu njegovi politični opciji. Začeli so grobo posegati v program. Tu so še vedno. Program je slab, ker niso bili izbrani po strokovni usposobljenosti, ampak po politični pripadnosti. Preostali delavci in delavke RTVja, ki so tu zaposleni že vrsto let, pa so “pospravljeni v omaro”, njihovo delo se omejuje, cenzurira ipd. S sprejetjem zakona na dolgi rok politika ne bo več mogla posegati v kadrovske odločitve, zato verjamemo, da se bo situacija tudi glede programa bistveno izboljšala.27. novembra zaščitimo javno RTV,” so zapisali na Facebooku.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)