Donald Trump: Napad na Paula Pelosija je “grozna stvar”- Donald Trump mlajši, ki se se je prav tako. oglasil na družbenih omrežjih, pa se je norčeval iz moža Nancy Pelosi – TOPNEWS.si

Donald Trump: Napad na Paula Pelosija je “grozna stvar”- Donald Trump mlajši, ki se se je prav tako. oglasil na družbenih omrežjih, pa se je norčeval iz moža Nancy Pelosi

Donald Trump: Napad na Paula Pelosija je “grozna stvar”- Donald Trump mlajši, ki se se je prav tako. oglasil na družbenih omrežjih, pa se je norčeval iz moža Nancy Pelosi

Nekdanji predsednik Trump je v nedeljskem intervjuju napad na moža predsednice parlamenta Nancy Pelosi (D-Kalifornija) v njunem domu v San Franciscu označil za “grozno stvar”, ko je grajal proti kriminalu v mestih, ki jih vodijo demokrati.

“S Paulom Pelosi je to grozna stvar, z vsemi je to grozna stvar,” je dejal Trump v intervjuju za Americano Media, konzervativno špansko jezikovno hišo. »Poglejte, kaj se je na splošno zgodilo San Franciscu. Poglejte, kaj se dogaja v Chicagu. Bilo je veliko hujše kot v Afganistanu.

»Policiji moramo vrniti dostojanstvo, spoštovanje. Lahko rešijo problem. Ampak danes, če policist reče nekaj, kar je nekoliko v neskladju, je to kot konec njegovega življenja, konec njegove pokojnine, konec njegove družine,” je nadaljeval Trump. »Tega ne moremo storiti. Policiji moramo vrniti avtoriteto in moč ter spoštovanje. Ker je ta država ušla nadzoru.”

Trump je ostal tiho o napadu na Paul Pelosi čez vikend, saj so drugi v GOP o tem poslali mešana sporočila . Številni demokrati, vključno s predsednikom Bidnom, so pozvali člane obeh strank, naj nedvoumno obsodijo napad, saj jih skrbi naraščanje političnega nasilja.

82-letnega Paula Pelosija je v petek zgodaj zjutraj v njegovem domu napadel vsiljivec, je sporočila policija. Oblasti so prispele na dom in ugotovile, da sta se moška pretepala za kladivo. Osumljenec je nato prevzel nadzor nad kladivom in ga uporabil za napad na Paula Pelosija.

Paul Pelosi je bil operiran zaradi zloma lobanje in naj bi okreval. Preden je prišlo do napada, se je moški soočil s Paulom Pelosi in zavpil: »Kje je Nancy? Kje je Nancy?” glede na vir, obveščen o napadu. Pelosijeve takrat ni bilo doma.

Biden in drugi demokrati so napadalčevo retoriko in napad neposredno povezali z lažnimi trditvami republikancev, da so bile volitve leta 2020 ukradene, kar Trump še vedno redno promovira na shodih in v družbenih medijih.

Tožilstvo v San Franciscu je objavilo obtožbo za poskus umora za domnevnega napadalca na Paula Pelosija
Trump in predsednica sta imela burno razmerje, ki sega v čas, ko je bil Trump v Beli hiši. Oba sta na kratko poskušala sodelovati pri dogovoru o infrastrukturi in pri drugih zakonodajnih zadevah, a se je odnos hitro poslabšal, zlasti po prvi obtožbi Trumpa.

Nancy Pelosi je postala viralna zaradi raztrganja Trumpovega govora o stanju v Uniji v začetku leta 2020. Trump je govornico večkrat zasmehoval kot »noro Nancy«. Pogosto je menila, da Trump ni primeren za opravljanje funkcije, nazadnje pa je pozornost pritegnila z izjavo, da bi ga ” izrinila “, če bi Trump poskušal priti na Kapitol med tamkajšnjimi neredi 6. januarja 2021.

Le tri dni po tem , ko je bil Paul Pelosi nasilno napaden v svojem domu v San Franciscu in je bil operiran zaradi zloma lobanje, se je Donald Trump Jr. oglasil na družbenih omrežjih, da bi se norčeval iz moža Nancy Pelosi , in delil meme, ki prikazuje Paulov “kostum”, sestavljen iz par spodnjega perila in kladiva. “Pripravil sem svoj kostum Paula Pelosija za noč čarovnic,” se je glasil napis za meme, ki ga je 44-letni Trump Jr. delil na Twitterju in Instagramu. “OMG,” je v svojih ponovnih objavah zapisal Trump Jr. “Internet ostaja nepremagan.”

Desničarski medijski viri so polni teorij zarote o napadu na Pelosi, nekatere od njih je spodbudil novi lastnik Twitterja Elon Musk , ki se je odzval na tvit nekdanje prve dame Hillary Clinton in delil povezavo do spletnega mesta, ki je nekoč nenavadno poročalo o Clintonovi. je bil ukinjen  in ga je nadomestil podoben.

Potem ko je Clinton zapisal, da ni presenetljivo, da so “sovraštvo in blazne teorije zarote” vodile v nasilje, se je Musk – ki ima 112 milijonov sledilcev na platformi, ki jo je pred kratkim pridobil – odzval s povezavo na spletno stran, ki zagovarja teorije zarote.

“Obstaja majhna možnost, da je v tej zgodbi več, kot se zdi na prvi pogled,” je zapisal Musk in dodal povezavo do lažne novice, ki je nakazovala, da je Paulove poškodbe povzročila prostitutka, ki jo je spoznal na gejevskem srečanju. baru in zjutraj na dan napada zapletel v spor.

Policijski viri so to trditev ovrgli in povedali, da se pred vlomom nista poznala, vendar je hashtag #PelosiGayLover postal priljubljen med skrajneži, ki še naprej širijo dezinformacije. Muskov tvit je kasneje izginil, čeprav ni jasno, ali ga je on izbrisal ali so ga odstranili moderatorji vsebine platforme.

Na tiskovni konferenci so predstavniki organov pregona povedali, da so policisti v petek malo pred 2.30 zjutraj po lokalnem času prispeli na Pelosijev dom v San Franciscu, da bi opravili pregled počutja. V hiši naj bi naleteli na 82-letnega Paula in osumljenca, ki sta oba držala kladivo. Nato je načelnik policije San Francisca Bill Scott dejal, da je “osumljenec potegnil kladivo stran od gospoda Pelosija in ga z njim nasilno napadel.”

Nancy je druga v vrsti za predsedniško nasledstvo in je bila pred tem tarča nasilnih groženj privržencev nekdanjega predsednika Donalda Trumpa , ki so jo pogosto jezili in jo poimenovali “nora Nancy”. Po petkovem nasilnem napadu je Nancy izdala izjavo, v kateri je dejala, da je družina Pelosi zaradi dogodkov “zlomljena in travmatizirana”.

“Včeraj zjutraj je nasilen moški vlomil v našo družinsko hišo, zahteval, da se sooči z menoj, in brutalno napadel mojega moža Paula,” je Nancy delila na svoji spletni strani . “Naši otroci, naši vnuki in jaz smo strti in travmatizirani zaradi smrtno nevarnega napada na našega Popa.”

Dodala je: “Hvaležni smo za hiter odziv organov pregona in nujnih služb ter za medicinsko oskrbo, ki mu rešuje življenja.”

Trumpa mlajšega trenutno zaradi goljufije toži newyorška državna tožilka Letitia James, ki je proti njemu vložila tožbo; njegov oče, nekdanji predsednik Donald Trump ; in njegova dva odrasla brata in sestre – Eric Trump in Ivanka Trump – septembra.

COMMENTS

Wordpress (0)