(VIDEO) “Brez Goloba ni Benetk” – Erika v Tarči ostala brez Goloba, sama z Janšo, ki je branil podporo stranke SDS Logarju: “Ne kandidiram jaz in ne kandidira Kučan” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Brez Goloba ni Benetk” – Erika v Tarči ostala brez Goloba, sama z Janšo, ki je branil podporo stranke SDS Logarju: “Ne kandidiram jaz in ne kandidira Kučan”

(VIDEO) “Brez Goloba ni Benetk” – Erika v Tarči ostala brez Goloba, sama z Janšo, ki je branil podporo stranke SDS Logarju: “Ne kandidiram jaz in ne kandidira Kučan”

Janez Janša  je v sinočnji  Tarči odgovarjal  tudi na očitke, ki jih je izpostavil voditeljica Erika Žnidaršič, da je kandidat Anže Logar Janšev ‘trojanski konj’, Janša  je potrdi, da ga je stranka seveda podprla, ker je po njihovem mnenju dober kandidat, podprli sta ga tudi dve drugi stranki, s podpisi pa so ga podprli tudi ljudje, ki niso volivci SDS-a.

“Sam sem doslej kandidiral na vseh volitvah in sem bil vedno izvoljen, velikokrat z najvišjim številom glasov. A se vseeno skuša Anžetu Logarju to, da je v stranki, katere predsednik sem, pripisati kot nekaj slabega.” Na drugi strani je kandidatka, ki jo je podprl prvi predsednik Milan Kučan, ki je po Janševih besedah večino politične kariere opravil kot neizvoljen politik.

Glede morebitnega odmika Logarja od SDS oziroma njenega radikalnega dela je Janša dejal, da so “radikalni tisti, ki so zmagali brez volitev”. Sicer pa bo Logar v primeru izvolitve moral biti predsednik vseh državljanov, “kar pomeni, da bo moral sprejemati tudi odločitve, ki nam ne bodo všeč, ker bo moral zastopati vse, se ravnati po ustavi in upoštevati razmerje sil v državnem zboru”, je dodal.

Potem ko se je Logar v kampanji distanciral od spornega davčnega optimizatorja Roka Snežiča, je Janša v današnji oddaji kot laž zavrnil navedbo, da je bil Snežič davčni svetovalec predsednika vlade ali SDS. Glede  domnevnega Logarjevega pisma oziroma maila pa je dejal, da so o tem opravili razpravo v stranki in “razčistili”.

Glede kritik, da je z retviti objav, ki so relativizirali napad na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, spodbujal dvome o tem napadu dogodku, je Janša dejal, retvit ne pomeni podpore. Na vprašanje voditeljice, ali se počuti soodgovornega za napad, pa je odvrnil, da je bila SDS takoj po napadu obtožena in da je bil napad zlorabljen za politično obračunavanje.

Zatrdil je, da do Nike Kovač nima “ne zamer ne zadržkov”, pri Inštitutu 8. marec pa ga “iritira”, da se ta “predstavlja kot civilnodružbena organizacija, ustanovili pa so jo funkcionarji stranke Levica (…), financira pa da se iz tujine.” Po njegovem mnenju gre za by-pass, preko katerega se krši zakonodaja.

Janša meni, da morajo mediji biti kritični do vlade, glede zakona o RTV Slovenija pa, da je zdajšnja vlada sprejela zakon, s katerim bo v organe upravljanja spravila “paravojsko” preko “njim naklonjenih izbranih nevladnih organizacij”. Sicer pa je zatrdil, da plačuje RTV prispevek, čeprav ne vedno prostovoljno.

Dejstvom da je Erika Žnidaršič sinoči ostala sama s predsednikom največje opozicijske stranke je vzelo najbolj oddaji, pač v stilu Predinove pesmi, da brez da “brez Golobčka ni Benetk”. Vlogo voditelja je v takih primerih, ko ostane brez glavnega gosta seveda precej težja, saj mora na nek način odigrati dvojno vlogo voditelja in  izzivalca.  Janez Janša je sicer  dejal, da se je veselil soočenja z Robertom Golobom, saj so pred državo težki izzivi, ko bi morali koalicija in opozicija stopiti skupaj.

Na vprašanje, ali bodo tudi tokratne  predsedniške volitve osredotočene na glasovanje proti Janševi politiki, je Janša odvrnil, da v drugem krogu predsedniških volitev vendarle kandidirata le dve kandidata. “Ne Milan Kučan, ne Janez Janša, ne Robert Golob. Izjave, da ne bodo dovolili, da nekdo zmaga … Take stvari smo slišali od Tita in Staneta Dolanca,” je dejal Janša.

Iz kabineta predsednika vlade so, kot smo poročali že včeraj, popoldne sporočili, da je Golob vabilo prejel v ponedeljek. Kabinet je uredniku in voditeljici oddaje Tarča večkrat sporočil, da predsednik vlade v oddajo ne more priti, in predlagal povabilo katerega od podpredsednikov vlade. “Tega ustvarjalci oddaje do danes niso storili.” “Predsednik vlade je prejel tudi vabilo za oddajo Odmevi v sredo zvečer in sodelovanje potrdil. Potem ko smo njegovo sodelovanje potrdili, pa je TV Slovenija vabilo v omenjeno oddajo preklicala, češ da predsednika vlade Goloba pričakujejo v oddaji Tarča, v kateri naj bi gostoval tudi predsednik SDS-a Janez Janša. Pričakujemo, da bo Robert Golob na javni Radioteleviziji Slovenija deležen enake obravnave, kot jo je imel nekdanji predsednik vlade oziroma kot je bila praksa skoraj dve desetletji,” so še zapisali v premierjevem kabinetu.

COMMENTS

Wordpress (0)