(V ŽIVO) “Sem okej? Ne zares. Bom pa. Fajtamo dalje. Že danes” – Tiskovna konferenca Nika Kovač po tem, ko je bila včeraj žrtev neznanega moškega na Bavarskem dvoru – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Sem okej? Ne zares. Bom pa. Fajtamo dalje. Že danes” – Tiskovna konferenca Nika Kovač po tem, ko je bila včeraj žrtev neznanega moškega na Bavarskem dvoru

(V ŽIVO) “Sem okej? Ne zares. Bom pa. Fajtamo dalje. Že danes” – Tiskovna konferenca Nika Kovač po tem, ko je bila včeraj žrtev neznanega moškega na Bavarskem dvoru

“Ko se ti pod kožo skrije strah, ga je potrebno razbiti z nasmehom. Skupnostjo. Zavedanjem, da nas je več. Povezanih. In enotnih. Ko začutiš sovraštvo, ga je potrebno pregnati s solidarnostjo.In kančkom sonca. Sem okej? Ne zares. Bom pa. Fajtamo dalje. Že danes. In se ne ustavljamo. Hvala vsem za vsa sporočila, ogromno pomeni,” je na Facebooku zapisala Nika Kovač po tem ko so ji na urgenci imobilizirali poškodovano roko.

Kovačeva je podala prijavo na policijo, kjer se je zaradi fizičnega nasilja zglasila že drugič v zadnjih desetih dneh, so zapisali. Obsodbe napada nanjo se vrstijo, oglasili so se številni politiki, pa tudi športniki.

 

Medtem, ko podporniki Nike Kovač  kažejo na SDS  ter medije povezane z omejeno stranko,  pa na desni  napad in poškodbe relativizirajo  in jih  predvsem umeščajo v kontekst političnega spopada z prejšnjo vlado in Janezom Janšo.

 

Poleg obsodbe predsednika države, vlade in celotnega političnega vrha pa sta se do napada opredelila tudi oba predsedniška kandidata.

Novinarska konferenca Inštituta 8. marec, na kateri bodo spregovorili o aktualnem dogajanju, načrtih in referendumih ter torkovem napadu na direktorico inštituta Niko Kovač na Trg republike ob 10: 30, ki jo prenašamo na Topnews.si in You Tube kanalu Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)