(V ŽIVO) “Glas ljudstva” se vrača na Trg republike z “kandidatskim soočanjem z ljudstvom” – Danes soočanje predsedniških kandidatke in kandidatov – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Glas ljudstva” se vrača na Trg republike z “kandidatskim soočanjem z ljudstvom” – Danes soočanje predsedniških kandidatke in kandidatov

(V ŽIVO) “Glas ljudstva” se vrača na Trg republike z “kandidatskim soočanjem z ljudstvom” – Danes soočanje predsedniških kandidatke in kandidatov

Civilna iniciativa Glas ljudstva pred državnim zborom danes popoldne organizira predvolilno soočenje predsedniških kandidat in kandidatov. Soočanja se bodo udeležili štirje kandidati za predsedniško funkcijo: Milan Brglez, Nataša Pirc Musar, Niha Kordiš in Vladimir Prebilič.

Anže Logar, Janez Cigler Kralj in  Sabina Senčar se soočenja očitno ne bodo udeležili. Zakaj so odpovedali sodelovanje ni znano, verjetno bomo  več izvedeli popoldne na Trgu republike, kjer  organizatorji napovedujejo podobni spektakel, kot se je odvil sredi aprila pred parlamentarnimi volitvami.

 

https://twitter.com/starihalj/status/1581981442992525312

Spomnimo,  soočenja so se  sredi aprila pred parlamentarnimi volitvami udeležili Jerca Korče iz LMŠ-ja, predsednica SD-ja Tanja Fajon, koordinator Levice Luka Mesec, predsednica SAB-a Alenka Bratušek, predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič, predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, Jasmina Jerant iz Vesne zelene stranke, Radko Stojiljkovič iz Piratske stranke Slovenije ter predsednik Naše prihodnosti Ivan Gale, ki je zagovarjal tudi stališča Dobre države, s katero na volitvah nastopajo na isti listi.

 

Druge,  takrat še vladne oziroma koalicijske stranke vlade Janeza Janše SDS, NSI, in SMC,  se na povabilo
mreže civilne družbe in nevladnih organizacij, ki se povezuje v iniciativo Glas ljudstva z več kot sto različnih skupin,  niso odzvale.

 

 

Pred današnjim soočanjem  so organizatorji Glas ljudstva zapisali na Facebooku: “Predsedniške volitve se bliskovito bližajo, z njimi pa tudi predvolilna soočenja kandidatov in kandidatk, ki se praviloma odvijajo v studiih medijskih hiš, pri čemer jih lahko volivke in volivci le pasivno spremljamo. Eden izmed glavnih ciljev iniciative Glas ljudstva je vračanje politike ljudem – politični predstavniki ter predstavnice so izvoljeni zato, da zastopajo interese in izvršujejo voljo ljudstva. Zato v iniciativi Glas ljudstva verjamemo, da je še posebej v predvolilnem času izrednega pomena, da se bodoči predsednik oz. predsednica ljudstvu lahko neposredno predstavi v živem, odprtem in javnem prostoru ter obenem, da lahko tudi sami volivci in volivke postavijo vprašanja, ki so zanje pomembna.
S tem namenom organiziramo javno predvolilno soočenje predsedniških kandidatov in kandidatk z ljudstvom, ki bo potekalo v torek, 18. oktobra, ob 17:00 na Trgu republike.
Postavljanje sprotnih vprašanj bo možno med samim soočenjem preko SMS-a. Žaljivih, nespoštljivih in neprimernih komentarjev ter vprašanj ne bomo upoštevali. Prejeta vprašanja bomo na dogodku izbirali z žrebom. Od predsedniških kandidatov in kandidatk pa bomo zahtevali kratke, jasne in neposredno odgovore.
Pridite in sodelujte pri javnem soočenju kandidatov in kandidatk na Trgu republike – naj se sliši #GlasLjudstva!
Iniciativa Glas ljudstva združuje več kot 100 civilnodružbenih organizacij ter več tisoč posameznic in posameznikov z vseh družbenih področij in iz celotne Slovenije”.

Soočanje predsedniških kandidatov bomo prenašali v živo na Topnews.si  in You Tube kanalu Toptv.si ob 17. uri.

COMMENTS

Wordpress (0)