(VIDEO) “Na svetu obstaja veliko princev, a le eden je Kralj” in ostale “the best of” izjave s včerajšnjega kongresa NSI – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Na svetu obstaja veliko princev, a le eden je Kralj” in ostale “the best of” izjave s včerajšnjega kongresa NSI

(VIDEO) “Na svetu obstaja veliko princev, a le eden je Kralj” in ostale “the best of” izjave s včerajšnjega kongresa NSI

“Naj vsem zelo jasno povem, da ne delamo niti za Goloba niti za Janšo, delamo pa za Slovenijo in za njene ljudi,” je vsekakor najbolj eksploatirana in citirana izjava Mateja Tonina z včerajšnjega kongresa NSi v Rogatcu.

Tonin je tudi zagotovil, da se NSi ne pogaja za vstop v sedanjo vlado, prav tako pa je ne zanima opozicijska parola “tem slabše za vlado, tem boljše za nas”. Zato se bo NSi, tako Tonin, tudi v prihodnje pogovarjala z Golobom ali pa z Janšo, če bo to dobro za Slovenijo. “Nihče nam ne bo govoril, s kom smemo ali ne smemo govoriti. Pika.  je dodal.

Vsekakor pa ne  moremo mimo napovedi voditeljice, ki je takole z besedami: “Na svetu obstaja veliko princev, a le eden je Kralj,” napovedala nastop Janeza Ciglerja Kralja. Poglejmo še nekaj izjav, ki bi jih lahko uvrstili med cvetje oziroma  oziroma v rubriko “de best of “.

Jožef Horvat o energiji krščanske demokracije:“V zadnjem času veliko govorimo o energetiki in energiji. Gospe in gospodje jaz tukaj čutim ogromno ene energije. Ko jo oče izmeriti ali v džulih ali kilovatnih urah ali kilokalorijah ne gre. Ne gre , ker to je energija kršamske demokracije, Slovenske krščanske demokracije”.

Ljudmila Novak:

“Tako, da verjamemo v svojega kandidata in zato ker zagovarja življenje, je zato starokopiten. A smo  krščanski demokrati starokopitni , ker priznavamo, da je sveto pismo tista temeljna knjiga naše kulture, naše vere naše demokracije. To je temelj za človeštvo, zato se tega ne smemo sramovati in če to delamo tudi v svoji politiki smo lahko kvečjemu politiki prihodnosti ne pa nazadnjaštva. In če spoštujemo življenje bolj kot nekaj drugega to pomeni, da spoštujemo moralne vrednote in da smo pripadniki . Življenja , zato kar pogumno Janez zagovarjaj naše vrednote tudi za ceno manjšega števila glasov, da bomo mi ponosni nate”.

Vida Čadonič Špelič o kmetijstvu, pšenici in Golobu: “Jaz bi se rada predstavila kot prva kmetica Naše stranke s ponosom, saj vodim odbor za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano in na to sem zelo ponosna. A se še spomnite koliko pšenice je odkupil letos gospod Golob. A se spomnite, kaj je napovedal , da bo odkupil vso slovensko pšenico, pa ni odkupil niti enega kilograma. Dejansko se je hitro opekel, videl je , da se s kmetijstvom ni igrati”.

Matej Tonin o tam , “da jih bodo tepli”: “Prepričan sem , da nas v prihodnosti čakajo pomembne preizkušnje. Zagotovo bo padalo po nas tako z leve, kot tudi z desne. Bolj kot nas bodo tepli bolj bomo prepričani , da smo na pravi poti. In kot sem dejal prej ne delamo ne za Goloba ne za Janšo, delamo pa za Slovenijo in za njene ljudi in to bomo počeli tudi v prihodnosti “.

COMMENTS

Wordpress (0)