(VIDEO) Italijanski selektor Gianmarco Poceco po tekmi s Srbijo sočno preklinjal v čisti srbščini – TOPNEWS.si

(VIDEO) Italijanski selektor Gianmarco Poceco po tekmi s Srbijo sočno preklinjal v čisti srbščini

(VIDEO) Italijanski selektor Gianmarco Poceco po tekmi s Srbijo sočno preklinjal v čisti srbščini

Italijanski selektor Gianmarco Poceco vedno pritegne pozornost s svojo energijo in karizmo, tako je bilo tudi po veliki zmagi nad Srbijo. Ključni trenutek v osmini finala EuroBasketa je bila prav njegova izključitev, po kateri so njegovi izbranci zaigrali precej bolje in zabijali koše proti Srbiji. Prednjačil je Marko Spisu, ki je ob 7/11 iz igre dosegel 22 točk, ob kar šestih trojkah.

Dodal je tudi štiri skoke, šest podaj in dve ukradeni žogi, pri čemer ni izpustil niti ene za oceno uporabnosti 29 – najvišjo v njegovi ekipi. Najbolj zanimivo pa je, da Spisu na petih tekmah skupinskega dela Eurobasketa v skupnem seštevku ni dal toliko kot le proti “orlom”. Proti Estoniji je metal 0/5, Grkom dal pet točk, Ukrajincem 11 točk, nato pa proti Hrvaški (3p) in Veliki Britaniji (0p) skupaj zadel štirikrat.

V domovini menijo, da je Spisu prenizek, Poceko pa je po najboljši tekmi v karieri spregovoril prav o tem, ob koncu pa še sočno zaklel v čisti srbščini. “Vsi v Italiji pravijo, da je prenizek. Začel sem igrati košarko kot najnižji v razredu. Vsi so me spraševali, kaj počnem, in rekel sem jim, da igram košarko. Vsi so se smejali. Kaj misliš, da ne dam Marca notri, ker je prenizek? O moj bog,« je z nasmeškom zaključil italijanski selektor.

COMMENTS

Wordpress (0)