“Leva” in “desna” klet: “Kaj je to ironija na steroidih? – Ko se nad tem, da naj bi imel nek radijec še anonimni profil, po nareku razburjajo plačani troli stranke SDS” – TOPNEWS.si

“Leva” in “desna” klet: “Kaj je to ironija na steroidih? – Ko se nad tem, da naj bi imel nek radijec še anonimni profil, po nareku razburjajo plačani troli stranke SDS”

“Leva” in “desna” klet: “Kaj je to ironija na steroidih? – Ko se nad tem, da naj bi imel nek radijec še anonimni profil, po nareku razburjajo plačani troli stranke SDS”

Včeraj je bilo na družbenem omrežju Twitter pestro. Gorelo je zaradi razkritja, da za profilom Kajman Očalar skriva radijski novinar Jure Čokl. Zadevo so takoj pograbili mediji v orbiti največje opozicijske stranke SDS.

Potem se je v zadevo vključil propagandni stroj, ki je na družbenih omrežjih  “zmlel” že marsikoga, ki  je dvignil glavo iz anonimnosti in na javni sceni tako ali drugače kritiziral ali podvomil v “dogme” podpornikov SDS-a in predsednika Janeza Janše.

Jureta Čokla je razkril  eden uporabnikov, domneve, da gre zares zanj, pa so se potem kar vrstile, nato je uporabnik profila Kajman Očalar profil izbrisal. Do sklepanja, da je Kajman Očalar  in Jure Čokl  ena in ista oseba  pa je prišlo tudi zaradi tega ker, da si je Jure Čokl na Wikipediji sam ustvaril stran in o sebi napisal nekaj stvari in to pod istim uporabniškim imenom – kajman očalar.

Eden od zagovornikov profila kajman očalar pa je v polemiki na družbenih omrežjih zapisal: “Siri, kaj je to ironija na steroidih?” B: “Ko se nad tem, da naj bi imel nek radijec še anonimni profil, po nareku razburjajo plačani troli stranke SDS, med katerimi so dokazano tudi njihovi poslanci in poslanke. #sampovem”

Da je težko  na družbenih omrežjih  živeti dvojno življenja se je pokazalo že pri razkritju “Koprive”, ko je poslanka SDS-a Alenka Jeraj  tvit novinarja Dela deloma komentirala s svojega profila, deloma pa kot uporabnica Kopriva, in s tem razkrila, da uporablja dva Twitter profila.

Ena od rešitev  za razkritja  anonimnih  profilov, kjer  padejo vse zavore  bi bila, da jih enostavno ni  bi bilo mogoče registrirati  brez legitimacije z pravi imenom in priimkom.

COMMENTS

Wordpress (0)