(VIDEO) “Pravi prijatelji so vedno blizu” – Zoran Janković in Milorad Dodik sta velika prijatelja – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Pravi prijatelji so vedno blizu” – Zoran Janković in Milorad Dodik sta velika prijatelja

(VIDEO) “Pravi prijatelji so vedno blizu” – Zoran Janković in Milorad Dodik sta velika prijatelja

“Če imate prijatelja, kot je Zoran Janković, potem veste, da v politični boj vstopate z najmočnejšo mogočo podporo,” je ob Jankovićevem obisku dejal  Milorad  Dodik, ki ga kot predsednika stranke SNSD 2. oktobra čakajo volitve, na katerih se bo potegoval za položaj predsednika Republike Srbske.

 

 

Ljubljanski župan Zoran Janković se je v nedeljo sestal s srbskim članom predsedstva Bosne in Hercegovine Miloradom Dodikom. Na srečanju sodeč po vidu in slikah ni manjkalo  objemov in stisk rok kot je pač to na Balkanu “tradicionalno in  krajevno običajno”.

Milorad Dodik, ki je srbski član predsedstva BiH, bo kandidiral za predsednika Republike Srbske, za članico predsedstva BiH pa je podprl Cvijanovićevo, aktualno predsednico Republike Srbske.

“Verjamem, da bo zmagal in da bomo nadaljevali sodelovanje. Prijateljstvo se pokaže, ko je težko. Položaj v Evropi ni lahek,” je po poročanju portala prijedor24h.net povedal Janković.

Na volitvah 2. oktobra bodo državljani BiH lahko glasovali za člane predsedstva BiH, parlamenta BiH, parlamenta obeh entitet, Federacije BiH in Republike Srbske, ter člane skupščin v kantonih.

Kandidati za člane predsedstva BiH iz vrst Bošnjakov so Denis Bećirović, Mirsad Hadžikadić in aktualni član predsedstva Bakir Izetbegović. Kandidata iz vrst Hrvatov sta Borjana Krišto in Željko Komšić, ki Hrvate v predsedstvu zastopa zdaj. Za srbskega člana predsedstva se potegujejo Željka Cvijanović, Nenad Nešić, Mirko Šarović, Borislav Bijelić in Vojin Mijatović.

COMMENTS

Wordpress (0)