“To so temni časi za naš narod, saj je moj čudovit dom … trenutno oblegan, napaden in zaseden s strani velike skupine agentov FBI,” je dejal Donald Trump in dodal, da se kaj takega se še nikoli ni zgodilo predsedniku ZDA…takšen napad bi se lahko zgodil samo v razbitih državah tretjega sveta (banana republikah)” – TOPNEWS.si

“To so temni časi za naš narod, saj je moj čudovit dom … trenutno oblegan, napaden in zaseden s strani velike skupine agentov FBI,” je dejal Donald Trump in dodal, da se kaj takega se še nikoli ni zgodilo predsedniku ZDA…takšen napad bi se lahko zgodil samo v razbitih državah tretjega sveta (banana republikah)”

“To so temni časi za naš narod, saj je moj čudovit dom … trenutno oblegan, napaden in zaseden s strani velike skupine agentov FBI,” je dejal Donald Trump in dodal, da se kaj takega se še nikoli ni zgodilo predsedniku ZDA…takšen napad bi se  lahko zgodil samo v razbitih državah tretjega sveta (banana republikah)”

Nekdanji predsednik Donald Trump je v ponedeljek potrdil, da je FBI “racijo” opravil v njegovem domu v Mar-a-Lagu na Floridi in celo vdrl v njegov sef, pri čemer je vir, ki je seznanjen z zadevo, povedal NBC News, da je bila preiskava povezana z zaupnimi informacijami Trumpa. januarja 2021 vzel s seboj iz Bele hiše v svoje letovišče Palm Beach.

Trump je v pisni izjavi tudi trdil, da je bilo preiskava – brez primere v ameriški zgodovini – politično motivirana, čeprav ni navedel podrobnosti. Trump je je v odzivu zapisal: “Moj čudoviti dom, Mar-A-Lago v Palm Beachu na Floridi, je trenutno oblegan, napaden in zaseden s strani velike skupine agentov FBI,” je dejal, da so prispeli nenapovedano in vdrli v sef.

“Kaj takega se še nikoli ni zgodilo predsedniku ZDA,” je zapisal Trump. »Takšen napad bi se lahko zgodil samo v razbitih državah tretjega sveta. Na žalost je Amerika zdaj postala ena od teh držav, pokvarjenih na ravni, ki je še nismo videli. “Kakšna je razlika med tem in Watergateom, kjer so operativci vdrli v nacionalni odbor demokratov?” se je v izjavi vprašal Trump.

Le nekaj ur preden so agenti preiskali Trumpovo rezidenco, je FBI po besedah ​​uradnika tajne službe obvestil tajno službo o načrtih urada za izvršitev naloga. Tajna služba je omogočila dostop do posesti, je dejal uradnik, vendar ni sodelovala pri nobenem vidiku preiskave.

Na sedežu pravosodnega ministrstva tiskovni predstavnik ni želel komentirati. Uradnik v uradu FBI v Washingtonu prav tako ni želel komentirati, uradnik v uradu FBI v Miamiju pa prav tako ni želel komentirati.

Višji uradnik organov kazenskega pregona na Floridi je potrdil, da je v ponedeljek v Mar-a-Largu potekala “dejavnost organov kazenskega pregona”. Bela hiša je sporočila, da ni bila obveščena.

“Nismo prejeli obvestila o poročanem dejanju in vas bomo napotili na pravosodno ministrstvo za kakršne koli dodatne informacije,” je dejal uradnik Bele hiše. Republikanci so napadli ministrstvo za pravosodje, potem ko je FBI preiskal Trumpov dom v Mar-a-Lagu

Kako bi preiskava FBI v Mar-a-Lagu lahko vplivala na novo Trumpovo kandidaturo za predsednika
Preiskava FBI je potekala nekaj dni po tem, ko je državni tožilec Merrick Garland za NBC News povedal , da “najobsežnejša preiskava” v zgodovini ministrstva za pravosodje preiskuje ne samo izgrednike, ki so vdrli v Kapitol in fizično napadli policiste, ampak tudi, ali je kdo “kazensko odgovoren za poseganje v miren prenos oblasti z ene uprave na drugo.«

Preiskava Trumpovega posestva Mar-a-Lago se je zgodila dobrih šest let po drugi akciji FBI v zvezi z zaupnim gradivom, ki je postavilo temelje za Trumpovo zmago na volilnem kolegiju leta 2016: tiskovna konferenca nekdanjega direktorja FBI Jamesa Comeya 5. julija 2016 o Trumpovem demokratskem tekmecu, nekdanja državna sekretarka Hillary Clinton.

Comey, ki je kršil protokol ministrstva za pravosodje, je takrat izjavil, da so bili Clintonova in njeni kolegi “izjemno malomarni pri ravnanju z zelo občutljivimi, visoko zaupnimi informacijami”, čeprav je dejal, da dejstva ne podpirajo vložitve kazenskih ovadb.

Trump je bil vztrajen kritik Clintonovega ravnanja z zaupnim gradivom in je leta 2016 trdil , da je to “največji politični škandal po Watergatu.” Comeyjevo reševanje zadeve Clinton je bilo uporabljeno kot utemeljitev za Trumpovo odločitev, da odpusti Comeyja. Trump je na koncu Comeyja zamenjal s Christopherjem Wrayem. Ostaja na položaju.

Republikanci so se zbrali okoli dejanskega vodje svoje stranke, ki tehta še eno kandidaturo za predsednika.

»Racija @FBI v Mar-a-Lagu je neverjetno zaskrbljujoča, zlasti glede na zgodovino Bidnovega administratorja, ki je preganjal starše in druge politične nasprotnike. To so stvari tretjega sveta,« je na Twitterju zapisal senator Rick Scott s Floride, ki vodi kampanjo republikanske stranke v senatu .

“Odgovore potrebujemo TAKOJ,” je dodal Scott in povzel razpoloženje številnih republikancev. “FBI mora pojasniti, kaj so počeli danes in zakaj.”

Scottova reakcija je zgodnji znak hudega političnega udarca, s katerim se bo pravosodno ministrstvo verjetno soočilo zaradi preiskave Trumpa, kar poudarja številne izzive, ki bi jih prineslo morebitno sodno preganjanje nekdanjega predsednika, ki je obenem verjetni kandidat za Belo hišo in najvplivnejša osebnost v ZDA. GOP.

Trump je v središču številnih preiskav, vključno s kazensko preiskavo v Georgii glede obtožb o vmešavanju v volitve in civilno preiskavo v New Yorku o tem, ali je goljufivo predstavljal svoje finance državi. Trump je bil v ponedeljek na območju New Yorka, ko se je pripravljal na izjavo v tem primeru.

Toda največja zvezna preiskava, ki se vrti okoli Trumpa, se nanaša na njegovo vpletenost v nemire 6. januarja 2021, ki so privedli do njegove druge obtožbe in je predmet odbora predstavniškega doma, ki preučuje vstajo. Trump ni bil obtožen v nobeni od teh preiskav.

O tem, kako bi ponedeljkov ukrep organov pregona lahko vplival na Trumpove politične težnje, je oseba, ki je blizu Trumpu, dejala: “Če prej ni kandidiral, je zdaj.”

Zdi se, da vir, ki ni bil pooblaščen za javno nastopanje, namiguje, da bi Trumpu lahko koristilo to, da bi bil aktiven kandidat za predsednika, če bi se soočil s pravno nevarnostjo.

Ko je v javnost prišla novica, da je FBI izvršil nalog za preiskavo v letoviškem domu Donalda Trumpa Mar-a-Lago, so se podporniki nekdanjega predsednika odzvali z bolj odmerjenim tonom, kot smo ga pričakovali od gibanja MAGA.

Do ponedeljka zvečer se je čez cesto pred njegovo zasebno rezidenco v Palm Beachu na Floridi zbralo nekaj ducatov podpornikov nekdanjega predsednika Donalda J. Trumpa, nekateri so držali zastave Trump-Pence iz njihove kampanje 2020, drugi pa rdeče kape Make America Great Again . Toda vsi so bili združeni v svoji jezi zaradi novice, da so zvezne oblasti izvedle preiskavo Mar-a-Laga in po besedah ​​gospoda Trumpa celo vdrle v sef.

Vozila Trumpovih podpornikov so obkrožala South Ocean Boulevard in ljudje so izstopili iz avtomobilov, da bi izrazili svojo podporo – nekateri precej glasno.

Eno vozilo je ropotalo »We’re Not Gonna Take It«, rock ‘n’ roll himna iz 80. let skupine Twisted Sister.

Elina Fandino, ki živi na drugi strani Intracoastal Waterway v West Palm Beachu, je dejala, da je tam, da podpre nekdanjega predsednika.

Takoj ko je izvedela za FBI-jevo preiskavo v Mar-a-Lagu, “sem pogledala moža in rekla: ‘To ne more biti,'” je rekla gospa Fandino. Ona in drugi so morali na koncu oditi, ker jim je policija povedala, da so na zasebni posesti.

Jo Campbell, soseda gospoda Trumpa v Palm Beachu, je stala v svoji ulici, kjer so se vozila obračala. Prosila jih je, naj zmanjšajo glasnost glasbe, ki so jo predvajali. Nekateri so; drugi so jo preklinjali in zavračali.

“Nimam nobenih težav z ljudmi, ki imajo svoje mnenje,” je rekla in pokazala na emblem Mar-a-Lago na svoji majici s kratkimi rokavi in ​​pokazala, da je članica kluba. Povedala je, da jo skrbi predvsem za nekatere druge sosede. “Na tej ulici imamo ljudi, ki so žrtve kapi, družine z otroki, žrtve raka, ki se zdravijo.”

Konservativni radijski voditelj Wayne Root je na družbenem mediju Truth Social, ki je v lasti Trumpa, zapisal : “To je zdaj uradno Gestapo nacistične Nemčije in KGB Sovjetske zveze.”

Dejansko so nacisti in KGB sloveli po tem, da so sledili ustreznim zakonitim kanalom in izkazali verjeten razlog za pridobitev naloga za preiskavo, preden so opravili urejene in odobrene preiskave lastnine drugih ljudi.

Poznana razumna oseba, predstavnica Marjorie Taylor Greene je tvitnila : »To je lopovsko vedenje komunističnih držav, NE Združenih držav Amerike!!! To so stvari, ki se dogajajo v državah med državljansko vojno.«

 

Natančno! Državljanske vojne pogosto vključujejo stalen tok miroljubnih preiskav, podprtih z nalogi, ki jih podpišejo sodniki, potem ko so preiskovalci zagotovili podrobne informacije, ki kažejo, da je bil morda storjen zločin. Verjamem, da ni bil nihče drug kot Abraham Lincoln tisti, ki je rekel: »Zdaj smo vpleteni v veliko državljansko vojno, ki preizkuša, ali ta narod ali kateri koli narod, ki je tako zasnovan in tako predan, lahko dolgo vzdrži vse te presne naloge za preiskave. Dajte, ljudje, to je nacistična/KGB-jevska stvar!«

 

Ni omenila, kdo bi moral umirati, ali kje je hrib, toda zagrizeni Trumpovi podporniki na zelo nerazgibanem spletnem mestu patriots.win so prispevali k produktivnemu dialogu po iskanju s komentarji, kot so: »Zakleni in obremenitev«; “Naj zgodovina pokaže, da sta Biden in njegovo ministrstvo za pravosodje najprej potegnila kri s tem napadom na Mar-a-Lago”; »FBI vodijo Judje. Posvaril sem te pred temi demoni«; “V vojni smo”; in “Čudovito bo videti ubijanje agentov FBI v prihodnosti!”

Uradni račun republikancev v odboru predstavniškega doma za pravosodje na Twitterju je prav tako pomagal ohraniti mir in objavil to objavo : »To se dogaja v državah tretjega sveta. Ne Združene države.” In to je 100 % res, če je Opposite Day in ste v pravosodnem odboru predstavniškega doma po pomoti, ker nimate zemeljskega pojma, kako pravni sistem deluje. Zvezni organi kazenskega pregona v banana republikah običajno ne sledijo veliko zakonu, medtem ko zvezni organi kazenskega pregona v Združenih državah to storijo.

Novinarska poročila kažejo, da je bila preiskava morda povezana s preiskavo o Trumpovem odstranjevanju tajnih dokumentov iz Bele hiše, potem ko je zapustil položaj. Odvetnik za nacionalno varnost Bradley P. Moss je za USA TODAY povedal : »Nihče, niti Donald Trump, ni nad zakonom. Ustrezno označene tajne dokumente so odnesli v osebno rezidenco gospoda Trumpa, potem ko je zapustil položaj, in jih več mesecev hranili na nezavarovan način. To je očitna kršitev zakona.”

,Vsakršen nalog za preiskavo rezidence nekdanjega predsednika bi zahteval odobritev najvišjih ravni ministrstva za pravosodje, da ne omenjam podpisa sodnika, ki je priznal resnost odločitve, vendar je še vedno videl pomembne dokaze za nadaljevanje.

Ali, kot je predlagal senator Marco Rubio v tem, za kar sem prepričan, da je bil skrbno premišljen tvit, je iskanje sledilo poti, podobni tistim, ki se uporabljajo v “marksističnih diktaturah tretjega sveta.”

Jasno je, da so vse te zadeve o nacistih/tretjem svetu/invaziji vesoljskih vesoljcev/koncu časov popolnoma nezaslišane, razen v času, ko je vodja FBI James Comey napovedal v dneh pred letom 2016. predsedniških volitvah , da se ponovno odpira prej zaključena kazenska preiskava elektronske pošte demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton.

Po tem vsi ljudje, ki trenutno vzklikajo izraz “Banana republika!” vsakih 12 sekund z veseljem vzklika “Zaprite jo ” na vsakem javnem shodu.

In niti ne poskušajte primerjati nobene nacistične kazenske preiskave proti Donaldu Trumpu s popolnoma razumnimi republikanskimi pozivi, da se Hunterja Bidna preganja za vsak zločin, ki si ga lahko zamislite, vključno z verjetno skrivanjem e-poštnega strežnika Clintonove.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)