(VIDEO) Grdo in nehvaležno: Tanjo Fajon žalijo na družbeih omrežjih zaradi slikanja s pilotom avstrijskega helikopterja, ki je mimogrede koroški Slovenec, Marjana Šarca pa, ker je pojasnil, “da je šel štatrter” na vodnem topu – TOPNEWS.si

(VIDEO) Grdo in nehvaležno: Tanjo Fajon žalijo na družbeih omrežjih zaradi slikanja s pilotom avstrijskega helikopterja, ki je mimogrede koroški Slovenec, Marjana Šarca pa, ker je pojasnil, “da je šel štatrter” na vodnem topu

(VIDEO) Grdo in nehvaležno: Tanjo Fajon žalijo na družbeih omrežjih zaradi slikanja s pilotom avstrijskega helikopterja, ki je mimogrede koroški Slovenec, Marjana Šarca pa, ker je pojasnil, “da je šel štatrter” na vodnem topu

“S posadko avstrijskega helikopterja, ki na Krasu gasi od prvega dne tudi s po 110 poleti na dan smo opravili kratek prelet pogorišča. Sivina, požgani gozd. Hvala za pomoč tudi v helikopterjih in letalih, bila je ključna za obvladovanje požara. Solidarnost zmaguje. MFA -Austria,” je na Twitterju zapisala predsednica SD-ja Tanja Fajon.

 

Ministrica za zunanje zadeve in predsednica stranke SD Tanja Fajon je v nedeljo skupaj s predsednikom vlade Robertom Golobom in poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom obiskala požarišče na Krasu. Po obisku je na svojih družbenih omrežjih objavila fotografijo, na kateri skupaj s pilotom avstrijskega helikopterja. Sledil je plaz uničujoče kritike.

Darko Mršič je  tvitu, ki ga je retwital celo Janez Janša zapisal:  ” V zadnjih treh dneh je na tviterju fejvala 23 tvitov. Od teh 23 je 7 tvitov s sliko helikopterja. Precej pričakovano, da si bo po potapljanju omislila še adrenalinski prelet nad požariščem in opalila fotkico”.

Ministrica je z portal N1  povedal, da so bili komentarji, ki so se pojavili pod njeno objavo na Facebooku, žaljivi predvsem do pilota avstrijskega helikopterja. “Od prvega dne pomaga z gašenjem. Je koroški Slovenec, oba s kolegom sta bila prijetno presenečena, da se jima ministrica pride osebno zahvalit. In sta se želela slikati za svoj arhiv,” je povedala in dodala, da sta pilota s tem na svoj način izrazila svojo hvaležnost.

Na ministrstvu za zunanje zadeve so pojasnili, da je do preleta z avstrijsko posadko prišlo povsem spontano, saj je bil helikopter v času njenega obiska ravno na tleh. Ministrici so želeli predstaviti svoje delo, zato so jo tudi povabili na prelet. “Predstavili so pregled pogorišča in ogledali smo si žalostno sliko uničene narave,” so še zapisali in ponovili, da sta srečanje z ministrico s fotografijo želela zabeležiti avstrijska pilota.

Da je v Sloveniji težko vladati  in da pravzaprav karkoli narediš ne bo prav, ter da je “nehvaležnost pač plačilo tega sveta”  bi lahko dejal tudi obrambni minister, ki je ves čas bil na v štabu in se tokrat res izkazal, je na lastni koži doživel tudi Marjan Šarec, ki je takole pomagal pojasniti  notranji ministrici Tatjani Bobnar, kaj je bilo narobe z policijskim vodnim topom.

“Šel je štarter, ampak so takoj odpravili težavo, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč ‘zacvikana’,” je Šarec vskočil v besedo ministrici Bobnarjevi in tako pojasnil okvaro na vodnem topu, ki ga je vlada uporabila za “gašenje požara na Krasu”.

https://twitter.com/logarmetod/status/1551580978287562754

https://twitter.com/TilenW/status/1551655021724442624

https://twitter.com/MarkoPosavec16/status/1552000392447279107

https://twitter.com/sleepymoonwalk/status/1551801873144872961

COMMENTS

Wordpress (0)