(VIDEO) Bi lahko Možini nekdo postregel kavo? Možina na soočenju o prihodnosti RTV zehal direkt v kamero – “Statement in to. Prostaštvo” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bi lahko Možini nekdo postregel kavo? Možina na soočenju o prihodnosti RTV zehal direkt v kamero – “Statement in to. Prostaštvo”

(VIDEO) Bi lahko Možini nekdo postregel kavo? Možina na soočenju o prihodnosti RTV zehal direkt v kamero – “Statement in to. Prostaštvo”

DZ bo na drugi od današnjih dveh izrednih sej obravnaval predlog novele zakona o RTV Slovenija, s katerim želi vlada depolitizirati javni zavod. V skladu z njim bi upravljanje in nadzor namesto programskemu in nadzornemu svetu prepustili enotnemu svetu RTVS. Med njegovimi 17 člani ne bi bilo niti enega, ki bi ga imenoval DZ.

Pred današnjo  izredno  DZ je bila sinoči omizje o prihodnosti javne RTV,  v kateri je nastopil tudi  nekdanji direktor TV  in “maziljenec sistema” Jože Možina. Možina je že leta eden najbolje plačanih uslužbencev RTV Slovenija, ki pa glede na zaslužek pa opravi bolj malo dela. V glavnem vodi samo oddajo Pričevalci s katero zlorablja resnično travmo  ljudem, ki so med in po drugi svetovni vojni izgubili svoje bližnje,  javno  RTV  pa uporablja  mimogrede s svojim Razkolom je pokasiral že preko 200.000  eurov, je takole cinično sinoči manifestiral svoj odnos  do sodelujočih in razprave. Ko je videl da je v kadru  je zehal v kamero. Možino je sinočnja razprav očitno zelo dolgočasila in utrujala.

https://twitter.com/JurePoglajen/status/1547314256605061120

“Možina na soočenju o prihodnosti RTV zeha direkt v kamero. Statement in to. Prostaštvo. Gledam tole brozgo o prihodnosti televizije, kjer voditeljica navija za uničenje in sem vse bolj prepričan, da je potrebno hišo postaviti na novo,” je na Twitterju zapisal uporabnik tviter računa Viljem.

 

https://twitter.com/Scanius/status/1547294308130332673

Po predlogu novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) bodo zaposleni iz svojih vrst izbrali šest članov, preostalih 11 članov pa bodo na podlagi izvedenih javnih pozivov imenovali italijanska in madžarska narodna skupnost, predsednik države, Slovenska akademija znanosti in umetnosti, nacionalni svet za kulturo, Olimpijski komite Slovenije, informacijski pooblaščenec, Svet za trajnostni razvoj in varstvo okolja, varuh človekovih pravic in nacionalni svet invalidskih organizacij.

https://twitter.com/ZerjavicDelo/status/1547203148376412161

https://twitter.com/SustarsicM/status/1547197995120312322

Kot posvetovalno telo sveta predlog uvaja petčlanski finančni odbor. Javni zavod bi po predlogu vodila in upravljala uprava, ki bi jo sestavljali štirje člani, vodil pa bi jo predsednik uprave. Z dnem uveljavitve novele bi prenehal mandat članov zdajšnjega programskega in nadzornega sveta, svoje delo pa bi nadaljevali do ustanovitve sveta. Ta bi se v skladu s predlogom ustanovil najpozneje v 60 dneh po uveljavitvi novele. Zdajšnji generalni direktor bi do imenovanja uprave opravljal svojo funkcijo kot vršilec dolžnosti, enako bi veljalo za direktorja radia in televizije.

Na izredni seji, ki je na dnevnem redu pred omenjeno, pa bo DZ med drugim odločal o predlogu mandatno-volilne komisije DZ, da za člana programskega sveta RTVS na predlog gledalcev in poslušalcev ter civilne družbe za preostanek štiriletnega mandata imenuje Alenko Sivka in Branimirja Piana. Piano bi nadomestil Nastio Flegar, ki je podala odstopno izjavo, v svetu pa bi bil do 28. aprila 2024. Sivka bi nadomestila Mitjo Čandra, ki je prav tako odstopil, programska svetnica pa bi bila do 27. decembra 2025.

COMMENTS

Wordpress (0)