“Nekaj ima kljub vsemu Putin prav” – Nasprotniki odločitve ustavnega sodišča dajejo prav Putinu, čeprav je ena od njegovih stalnic “povezovanje pravic LGBTI+ z dekadenco propadajočega Zahoda” – TOPNEWS.si

“Nekaj ima kljub vsemu Putin prav” – Nasprotniki odločitve ustavnega sodišča dajejo prav Putinu, čeprav je ena od njegovih stalnic “povezovanje pravic LGBTI+ z dekadenco propadajočega Zahoda”

“Nekaj ima kljub vsemu Putin prav” – Nasprotniki odločitve ustavnega sodišča dajejo prav Putinu, čeprav je ena od njegovih stalnic “povezovanje pravic LGBTI+ z dekadenco propadajočega Zahoda”

V javnosti se vrstijo odzivi na petkovo odločitev Ustanovnega sodišča, da je trenutna zakonska ureditev, po kateri lahko zakonsko zvezo skleneta le dve osebi različnega spola, ne pa tudi istospolna partnerja, neskladna z ustavo. Kot neustavno je razglasilo tudi prepoved posvojitve otrok s strani istospolnih parov.

Ob tem je zanimivo, da kljub nasprotovanju ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in njegovi vojni v Ukrajini nasprotniki odločitve ustavnega sodišče glede pravic LGBTI+ dajejo prav Putinu.

“Ena od Putinovih stalnic je povezovanje pravic LGBTI+ z dekadenco propadajočega Zahoda, razglašanje sprememb spola za zločin proti človeštvu, govorjenje o koncu temeljnih stvari kot sta oče, mati, družina … https:// washingtonpost.com/world/2021/10/ 22/putin-valdai-speech-trump-cancel-culture/,” je na Twitterju Washngton Posta in Putinova stališča povzel Peter Žerjavič dopisnik Dela iz Bruslja

Domen Cukjati, ki v svojih tvitih stoji na stališču Aleša Primca in njegovega “glasu za otroke in družine”  pa je v odzivu  na zapis Luke Mesca, da je “ustavno sodišče razsodilo, da je razlikovanje med raznospolnimi in istospolnimi pari neustavno. To pomeni, da imajo istospolni pari pri nas pravico do poroke in posvajanja otrok,” zapisal: “Minister Mesec, tudi to je laž. US je namreč s svojo odločitvijo omogočilo posvojitve ne samo gejem in lezbijkam, ampak tudi osebam vseh ostalih spolov iz lgbtqia+hfdgu druščine. Tudi osebam, ki se imajo za pse”.

https://twitter.com/galoftomo/status/1546237383561068544

 

COMMENTS

Wordpress (0)