(VIDEO) Kako sta Tino Mamić in Roni Kordiš poskušala “dešifrirati” predsedniško kandidatko Nino Krajnik in njeno politiko “singularnosti” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako sta Tino Mamić in Roni Kordiš poskušala “dešifrirati” predsedniško kandidatko Nino Krajnik in njeno politiko “singularnosti”

(VIDEO) Kako sta Tino Mamić in Roni Kordiš poskušala “dešifrirati” predsedniško kandidatko Nino Krajnik in njeno politiko “singularnosti”

Nekaj je treba priznati predsedniški kandidatki Nini Krajnik. Od njene napovedi predsedniške kandidature, ki jo je najavila v prostorih Slovenske matice, se tako novinarji kot ostala javnost lomi z njeno njeno politiko singularnosti.  Čeprav je nihče ne razume,  kljub poletni vročini in dopustom  ljudje pač nočejo priznati , da so za singularnost v politiki slišali prvič  zato poskušajo s pomočjo slovarjev in Wikipedije podučiti kaj za vraga hoče povedati Nina Krajnik.

https://twitter.com/n1slovenija/status/1541795437115592704

https://twitter.com/llisjak/status/1542126450677006336

 

Tino Mamić je poskušal v članku “Kaj pomeni singularno. Razlaga za pastirja,” na spletni strani vipavska. javnost.si dati preprosta razlaga, kaj pomeni singularna politika. To naj bi bi bilo “spodbujanje edinstvenosti v ljudeh”.

“Predsedniška kandidatka dr. Nina Krajnik je v javnost vnesla nekaj novih izrazov. Levi privatizerji, denimo. To razumemo. Singularnost pa je kot izraz precej hermetičen. Neznan. Marija Terezija je rekla, da mora biti zakonodaja tako napisana, da bo razumljiva zadnjemu svinjskemu pastirju v Galiciji. Zato naj poskusim razložiti singularnost za pastirja.

https://twitter.com/llisjak/status/1542043771793178624

“V Franu ta izraz iz filozofije in psihoanalize pojasnjujejo kot “poseben, izjemen, posamezen”. A treba bi bilo dodati še kakšno besedo, ki je ustreznejša. Vsaj štiri bi omenil: samonikel, edinstven, samosvoj, neprimerljiv. V psihoanalizi gre za človeka, ki je edinstven in za njegov odnos do svoje edinstvenosti. Vsak človek je samosvoj, seveda. A nekateri to svojo edinstvenost izživijo v čudaštvo in izstopanje, drugi pa jo potlačijo in se zlijejo z okolico. Politična singularnost je zatorej politika, ki spodbuja različnost in samoniklost med ljudmi Tako vsaj jaz to razumem. Nisem pa ne jezikoslovec, ne filozof, ne psihoanalitik. Samo preprost novinar.”

 

Singularnost je novi ljudje so umirali / Jeretič je postal povsem prozoren / kaj je singularnost

“Ampak nazaj k singularnosti. Na soočenju na N1info je ponovila besedo singularnost 33-krat. Da, prav ste prebrali. Nagovarja volivce, ki seveda ne razumejo pomena te besede, pa močno dvomim, da ga tudi sama v kontekstu predsedniških volitev. Z drugimi besedami – če nimaš vsebine, potem izumi krilatico in furaj celotno kampanjo na njej. Ne, ne boš izvoljen, ampak ljudje si bodo zapomnili singularnost, čeprav s povsem napačno konotacijo,”piše Roni Kordiš na blogu Had:

“Torej ne gre za pojem singularnosti iz Frana.

Poskušam naprej. Z matematično singularnostjo:

  • Síngularnost (tudi singulárnost) je v matematiki v splošnem točka, kjer dan matematični objekt ni določen, oziroma je brez »lepih« lastnosti, kot je odvedljivost

Tole bi bila že precej boljša razlaga za njeno singularnost. Pač ker ni “lepih lastnosti” je zgolj singularnost. No, da ne bo kdo vzel tega matematično.

Imamo tudi gravitacijsko singularnost:

  • Gravitacíjska síngularnost (tudi ~ singulárnost in próstor-časóvna singularnost) nastopi, kadar astrofizikalni model, po navadi temelječ na splošni teoriji relativnosti, napove točko neskončne ukrivljenosti. Izraz je v tesni povezavi z matematičnim pomenom »singularnosti«: gravitacijska singularnost nastopi, kadar enačbe pridelajo matematično singularnost.

Verjetno tudi to ne bo, kajne?

Gre mogoče za golo singularnost:

  • Gòla síngularnost (tudi ~ singulárnost) je v splošni teoriji relativnosti gravitacijska singularnost brez dogodkovnega obzorja. Singularnosti znotraj črnih lukenj vedno obkroža površina, od koder svetloba ne more uiti, in jih zatorej ne moremo neposredno opazovati. Gola singularnost je nasprotno točka v prostoru, kjer je gostota neskončna in je opazljiva od zunaj.

Ne bom poskušal biti zabaven, ker to sploh več ni zabavno.

Kaj pa, če gre za tehnološko singularnost:

  • Tehnološka singularnost je dogodek v prihodnosti, od katerega dalje ni mogoče napovedati prihodnosti niti si je približno predstavljati, saj postane tehnološki razvoj tako hiter, da ga ljudje sami ne dohitevamo več. Tehnološki razvoj takrat prevzame umetna inteligenca in si ga ljudem zaradi biološko pogojene omejenosti ni mogoče predstavljati, saj moremo razumeti načina razmišljanja in namenov takšne superinteligence.

Ne. Zagotovo ni ta singularnost.

Mogoče gre za vremensko singularnost:

  • Singulariteta (latinsko singularis – enkraten) v vremenoslovju pomeni, da nek naravni dogodek nastopi ravno na nek dan ali v nekem obdobju. Vremenske simgularitete so bile ugotovljene z dolgoletnimi fenološkimi opazovanji človeških generacij in se širile iz roda v rod.

Ah, kje pa.

Torej, če povzamem vse skupaj. Gre zgolj za en buzzword, ki je namenjen temu, da si ga zapomnimo in nam ostane v mislih. Nima veze z ničemer, kajti lahko bi vzeli katerokoli besedo in jo ponavljali dovolj dolgo, da bi nam ostala v mislih in bi nas tako asocirala na določeno osebo.

Zaradi slednjega predlagam, da čim pogosteje uporabljamo besedo singularnost, da bo izgubila ves svoj smisel in bo Krajnikova pristala tam kjer ji mesto po volitvah. V singularnosti znotraj črnih lukenj!

Prav smešno bo poslušati soočenja, ko bo edino kar bo Krajnikova sposobna povedati – singularnost!

https://twitter.com/overlord_tm/status/1542129692949479424

https://twitter.com/rokomavh/status/1542158684431728642

Medtem, ko se je Nina Krajnik odločila za fascinacijo volilnega telesa s singularnostjo sta njene protikandidatke Nataša Pirc Musar in Marta Kos odločili za bolj preverjene prijeme in skupaj pozirale za medije.

COMMENTS

Wordpress (0)