“Urška bo morala osvojiti osnove psihoanalize”- Vrag je vzel šalo Roman Vodeb je potem, ko se je proslavil z analizo rdečih čevljev, “znanstveno utemeljil” še petkov performans Urške  Klakočar Zupančič – TOPNEWS.si

“Urška bo morala osvojiti osnove psihoanalize”- Vrag je vzel šalo Roman Vodeb je potem, ko se je proslavil z analizo rdečih čevljev, “znanstveno utemeljil” še petkov performans Urške  Klakočar Zupančič

“Urška bo morala osvojiti osnove psihoanalize”- Vrag je vzel šalo Roman Vodeb je potem, ko se je proslavil z analizo rdečih čevljev, “znanstveno utemeljil” še petkov performans Urške  Klakočar Zupančič

“Urška bo morala osvojiti osnove psihoanalize”- Vrag je vzel šalo Roman Vodeb je po rdečih čevljih “znanstveno utemeljil” še petkov performans  Urške  Klakočar Zupančič.  Šov, ki ga je priredila Urška Klakočar Zupančič s svojim prihodom je vrgel iz tira in spravil v obup  predvsem desno tvitosfero zato je na sceno stopil psihoanalitik Roman Vodeb, ki je sicer sprožil val razprav že z analizo simbolike rdečih čevljev.

“Urška bo morala osvojiti osnove psihoanalize – logike Simbolnega – da se ne bi vedno znova (o)smešila. Svoje seksualne nepotešenosti/pohote ne more tako suvereno izkazovati na vsakem koraku – tokrat  pred “erektiranimi” vojaki s (formalno) “nabitimi” falusi – beri: puškami …,” je vse skupaj znanstveno pojasnil psihoanalitik Roman Vodeb.

https://twitter.com/RomanVodeb/status/1540721067458560000

https://twitter.com/hrastelj/status/1540430677342126085

https://twitter.com/BojanPozar/status/1540581357168087043

“Očitku, da je Urška Klakočar Zupančič kršila protokol in osramotila častno četo oz. gardo, lahko mirno rečemo, da je, če drugega ne, vsaj čuden,” pa je na svojem Facebook profilu stopil v bran Roman Kukovič, ki je zapisal, da “ob tej njeni v resnici prisrčni spontanosti sem pomislil, da ne gre samo za pozdrav, ampak tudi za izražanje njenega osebnega zadovoljstva. Kot bi hotela reči “Poglejte me, svobodna sem in to svobodo, da to pokažem tudi na svečani proslavi, ki ste jo že večkrat ugrabili in ji kvarili ugled ter umazali namen in vsebine, sem pomagala priboriti vsem nam tudi sama! Ja, srečna sem, da je tako! Bodite srečni z menoj!”

 

KDO KAJ SME, KDO NE, IN…
Očitku, da je Urška Klakočar Zupančič kršila protokol in osramotila častno četo oz. gardo, lahko mirno rečemo, da je, če drugega ne, vsaj čuden.
Ni naloga predsednice DZ, da pozdravi častno četo, to je še vedno naloga predsednika države, kot vrhovnega poveljnika. Gospa ni bila tam zaradi častne čete, tudi zaradi domoljupcev, tokrat zbranih le pred TV zasloni, ni prisostvovala proslavi. Tako kot vsi predstavniki najvišjih veja oblasti, se je sprehodila v defileju in … Spontano pozdravila prisotne. Ki tokrat niso bili iz zgolj dveh ali treh političnih strank in zavarovani z robokopi bolj, kot kočevski medvedje.
Ob tej njeni v resnici prisrčni spontanosti sem pomislil, da ne gre samo za pozdrav, ampak tudi za izražanje njenega osebnega zadovoljstva. Kot bi hotela reči “Poglejte me, svobodna sem in to svobodo, da to pokažem tudi na svečani proslavi, ki ste jo že večkrat ugrabili in ji kvarili ugled ter umazali namen in vsebine, sem pomagala priboriti vsem nam tudi sama! Ja, srečna sem, da je tako! Bodite srečni z menoj!”
A v prvi vrsti, vsaj meni, je vse delovalo kot svež nočni poletni veter, ki je med togost in zadrtost vnesel nekaj spontanosti, obče človeške sproščenosti, iskrenosti, topline, tudi izvirnosti.
Kritikom bi dejal le eno… Se spomnite princese Diane? In njenih kršitev “protokolov”, starih več sto let? Grajali so jo zgolj in samo zadrteži in foušljivci. Za vse ostale je bila kraljica ljudskih src 😉

https://twitter.com/dusankocevar1/status/1540619973638475781

 

COMMENTS

Wordpress (0)