(V ŽIVO) Strategija Razvoja Elektro Energetsko – Podnebnega Sistema Slovenije do Leta 2050 – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Strategija Razvoja Elektro Energetsko – Podnebnega Sistema Slovenije do Leta 2050

(V ŽIVO) Strategija Razvoja Elektro Energetsko – Podnebnega Sistema Slovenije do Leta 2050

V bližnji prihodnosti bodo podnebne spremembe, povzročene z emisijami toplogrednih plinov zaradi uporabe fosilnih virov energije, odločilno vplivale na naše življenje. Zato je pomembno, kako bomo izvedli energetski prehod v nizkoogljično družbo, v kateri bodo fosilne vire energije nadomestili brez- oziroma nizkoogljični viri.

Glavni energetski vir bodočnosti bo električna energija, zato je njeni uporabi, proizvodnji in njenih vplivih na okolje potrebno posvetiti posebno pozornost.

Svet za razvoj pri SAZU je decembra lani oblikoval posebno delovno skupino z namenom, da pripravi strokovno podlago za več razprav na področju podnebnih sprememb in energetike. Gradivo o razvoju elektro energetskega sistema Slovenije, ki je nastalo v sodelovanju predstavnikov energetske, ekonomske in biološke stroke, bomo predstavili v četrtek, 9. 6. 2022, s pričetkom ob 16. uri v prostorih Ekonomske fakultete – v Plavi dvorani in jo prenašamo v živo na Topnews.si in You Tube kanalu Toptv.si.

Program predstavitve:

Uvodni nagovor vodje delovne skupine, mag. Drago Babič, Svet za razvoj SAZU
Predviden gospodarski razvoj in poraba električne energije v Sloveniji do leta 2050, Prof. dr. Jože Damijan, EF Univerza v Ljubljani
Strategija razvoja elektro energetsko – podnebnega sistema Slovenije do leta 2050, Mag. Aleksander Mervar (ELES) in Dr. Dejan Paravan (GEN-I)
Ekonomski vidiki razvoja sistema s poudarkom na investicijah in stroških proizvodnje, Prof. dr. Jože Damijan, EF Univerza v Ljubljani
Pogled biologov na razvoj elektro energetsko – podnebnega sistema Slovenije, Izidor Ostan Ožbolt, Svet za razvoj SAZU
Okrogla miza in diskusija oz. odprta razprava

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)