Vlada zamenjala nadzornike v energetiki – Največ pozornosti pritegnilo imenovanje nekdanjega poslanca stranke LMŠ, ki ga je odnesla afera neplačani sendvič, Darija Krajčiča za državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu – TOPNEWS.si

Vlada zamenjala nadzornike v energetiki – Največ pozornosti pritegnilo imenovanje nekdanjega poslanca stranke LMŠ, ki ga je odnesla afera neplačani sendvič, Darija Krajčiča za državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu

Vlada zamenjala nadzornike v energetiki – Največ pozornosti pritegnilo imenovanje nekdanjega poslanca stranke LMŠ, ki ga je odnesla afera neplačani sendvič, Darija Krajčiča za državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu

Vlada je na današnji prvi dopisni seji posegla v nadzorne svete energetskih podjetij Eles, Borzen in SODO ter družbe DRI, so po seji vlade sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

https://twitter.com/rtvslo/status/1532808385711816705

Na čelo STO-ja se vrača Maja Pak, agencijo za civilno letalstvo prevzema Andreja Kikec Trajković. Največ pozornosti Največ pozornosti pritegnilo imenovanje nekdanjega poslanec stranke LMS , ki ga je odnesla afera neplačani sendvič, Darija Krajčiča za državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu.

https://twitter.com/ZnalecDdr/status/1532814066145644544

Iz nadzornega sveta Elesa se v skladu z vladnim sklepom poslavljajo Žarko Furman, ki je nadzornikom tudi predsedoval, dosedanji namestnik predsednika nadzornega sveta Valentin Hajdinjak ter člana Emil Kumer in Andrej Valentinčič. S soboto je za preostanek mandata razrešenih članov nadzornega sveta vlada v to telo imenovala Andreja Ribiča, Davida Skornšeka, Damjana Matičiča in Jožefa Klavdija Novaka.

V nadzornem svetu Elesa sedita še predstavnika delavcev Andrej Semprimožnik ter Simon Volk, navajajo na spletni strani te družbe.

Vlada je posegla tudi v nadzorni svet distribucijskega operaterja električne energije SODO. Razrešila je dosedanjega predsednika nadzornega sveta Martina Brataniča in njegovega namestnika Silva Soka ter za preostanek mandatov s soboto imenovala Matejo Čuk Orel in Marka Topiča. V nadzornem svetu SODO je še član nadzornega sveta in predstavnik zaposlenih Izidor Polanec.

Z današnjim dnem je vlada razrešila tudi vse tri člane nadzornega sveta operaterja trga z električno energijo Borzen: Petra Žmaka, Tomaža Kokota in Davorina Dimiča. S soboto bodo na njihove stolčke za dobo petih let sedli Mojca Veljkovič, Žiga Fišer in Ivana Nedižavec Korado.

Z današnjim dnem je odpoklicala tudi štiri člane nadzornega sveta družbe DRI upravljanje investicij, in sicer Klemena Babnika, Ljilijano Herga, Petra Gašperšiča in Aleša Buležana. Za dobo štirih let je v nadzorni svet DRI imenovala Simona Detelbacha, Branka Ribiča, Bojana Tičarja in Tanjo Šarabon. Nadzornika ostajata predstavnika zaposlenih Bojan Gregorič in Katarina Krafogel, je razvidno iz spletne strani družbe.

COMMENTS

Wordpress (0)