(VIDEO) “Vse ob svojem času” – Marjan Šarec po zaslišanju skrivnosten tako glede državnih sekretarjev na MORS, kot tudi glede Damirja Črnčeca – Bolj zgovoren glede združevanja z Gibanjem Svoboda – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Vse ob svojem času” – Marjan Šarec po zaslišanju skrivnosten tako glede državnih sekretarjev na MORS, kot tudi glede Damirja Črnčeca – Bolj zgovoren glede združevanja z Gibanjem Svoboda

(VIDEO) “Vse ob svojem času” – Marjan Šarec po zaslišanju skrivnosten tako glede državnih sekretarjev na MORS, kot tudi glede Damirja Črnčeca – Bolj zgovoren glede združevanja z Gibanjem Svoboda

Marajan Šarec po hiringu skrivnosten tako glede državnih sekretarjev na MORS kot tudi glede Damirja Črnčeca – Bolj zgovoren glede združevanja z Gibanjem Svoboda

Kandidat za ministra za obrambo Marjan Šarec je uspešno prestal zaslišanje pred odborom DZ za obrambo. Šarec je po koncu predstavitve na vprašanja novinarjev dejal, da ima za resor že izbrano ekipo, vendar o tem, do same zaprisege vlade še ne želi govoriti. Prav tako ni želel odgovoriti ali bo v njegovi ekipi tudi svetovalec Damir Črnčec. “Vse ob svojem času,” je bil skrivnosten Šarec.

Zbor članstva LMŠ bo predvidoma v naslednjem tednu kot najvišji organ stranke potrjeval združevanje strank LMŠ, SAB in Gibanje Svoboda, je danes dejal prvak LMŠ Marjan Šarec. Po njegovih besedah bo proces združevanja zaključen v “relativno kratkem času”, po načrtih bodo najvišji organi vseh treh strank odločitev potrdili do 10. junija.

Kot je v izjavi za medije po zaslišanju pred odborom za obrambo DZ dejal Šarec, sicer kandidat za obrambnega ministra v Golobovi vladi, je združevanje strank liberalnega pola pričakovano, tako s strani splošne kot tudi politične javnosti, zato ocenjuje, da “gredo v pravo smer”.

Poudarja, da so stranke dobro sodelovale že v času volilne kampanje pred aprilskimi državnozborskimi volitvami, združevanje strank pa dojema kot “naravno pot”.

Vse tri stranke so sicer postopke združevanja začele kmalu po aprilskih državnozborskih volitvah, na katerih je tako LMŠ kot SAB podprlo manj kot štiri odstotke volivcev, strankama pa tako ni uspel prestop parlamentarnega praga.

Izvršna odbora LMŠ in SAB sta v tem mesecu tudi sprejela sklep, s katerim sta svetu stranke predlagala, da podpre predlog Gibanja Svoboda za združevanje socialno-liberalnih strank in pooblasti predsednike strank za podpis ustreznih dokumentov za začetek postopka.

Svet LMŠ je predlagani sklep sprejel, prav tako pa tudi sklep, da bo o pripojitvi LMŠ h Gibanju Svoboda odločal zbor članov stranke. Sklep o pridružitvi stranki Gibanje Svoboda naj bi sprejel tudi svet stranke SAB.

Za vodenje postopkov združevanja je izvršni odbor LMŠ pooblastil nekdanjega vodjo poslancev LMŠ Braneta Golubovića, izvršni odbor SAB pa generalnega sekretarja stranke Jerneja Pavliča.

Sklep o povezovanju s strankama LMŠ in SAB je sprejel tudi svet stranke Gibanje Svoboda. Kot je ob tem napovedal predsednik stranke Robert Golob, se bo proces odvijal pospešeno, tudi zato so obe stranki povabili k sodelovanju v vladi. Šarec je tako kandidat za obrambnega ministra, Bratuškovi pa naj bi po sprejetju novega zakona o vladi, ki ga je SDS z vložitvijo pobude za razpis posvetovalnega referenduma začasno zaustavila, pripadlo ministrstvo za infrastrukturo. Združitveni kongres vseh treh strank pa je pričakovati še pred jesenskimi lokalnimi volitvami.

COMMENTS

Wordpress (0)