Matjaž Han gladko z večinsko podporo poslancev za kandidata za ministra za gospodarstvo – TOPNEWS.si

Matjaž Han gladko z večinsko podporo poslancev za kandidata za ministra za gospodarstvo

Matjaž Han gladko z večinsko podporo poslancev za kandidata za ministra za gospodarstvo

Odbor DZ za gospodarstvo je danes predstavitev kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana ocenil kot ustrezno. Za je glasovalo 10 članov odbora, proti so bili štirje.

Rojen je bil 17. januarja 1971 v Celju, kjer je zaključil Srednjo trgovsko-komercialno šolo. Od leta 2004 je poslanec DZ-ja, vmes pa je bil med letoma 2006 in 2011 tudi župan Občine Radeče. Med letoma 1992 in 2004 je bil direktor družinskega podjetja. Od leta 2013 pa je vodja poslanske skupine SD-ja.

Zelena luč  kot kandidat za ministra je dobil tudi Matej  Arčon, ki je pred odborom poudaril čezmejno povezovanje
Na seji komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu so prav tako ob 9. uri zaslišali kandidata za ministra brez resorja, pristojnega za Slovence v zamejstvu in po svetu, Mateja Arčona in ga že potrdili.

Na skupni seji odbora za zadeve Evropske unije in odbora DZ-ja za gospodarstvo ob 13. uri bodo zaslišali kandidata za ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Aleksandra Jevška. Jevšek, ki je bil sicer župan Murske Sobote, je kandidat iz kvote SD.

Nato bo ob 17. uri na seji odbora za izobraževanjem znanost, šport in mladino zaslišan kandidat za ministra za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič. Papič je nekdanji rektor Univerze v Ljubljani, je kandidat iz kvote Gibanja Svoboda. Po predvideni spremembi zakona o vladi pa naj bi Papič prevzel resor za visoko šolstvo.

Ob isti uri bo pred odborom DZ-ja za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo zaslišanje kandidatke za ministrico brez resorja, pristojno za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh. Stojmenova Duh je nekdanja izvršna direktorica Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenija, čeprav je na državnozborskih volitvah kandidirala na listi SD, je po volitvah iz SD-ja izstopila in je kandidatka iz kvote Gibanja Svoboda.

Zaslišanja preostalih kandidatov za ministre se bodo nadaljevala še v ponedeljek in torek. Če bodo vsi kandidati prestali zaslišanja na matičnih odborih, bo glasovanje o vladi premierja Roberta Goloba v DZ lahko že v sredo.

 

COMMENTS

Wordpress (0)