(V ŽIVO) O razmerah v Rusiji danes tudi slovenski svet za nacionalno varnost – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) O razmerah v Rusiji danes tudi slovenski svet za nacionalno varnost

(V ŽIVO) O razmerah v Rusiji danes tudi slovenski svet za nacionalno varnost

Svet za nacionalno varnost, ki se je v luči včerajšnjih dogodkov v Rusiji danes sestal v ožji sestavi, je po besedah državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Andreja Benedejčiča ugotovil, da ti dogodki nimajo neposrednih nacionalno-varnostnih implikacij za Slovenijo.

https://twitter.com/Sprinter99880/status/1672943879144742913

Zaradi nastalega položaja namreč niso bili ogroženi slovenski državljani, slovensko veleposlaništvo v Moskvi pa še naprej normalno deluje, je dejal v izjavi po sestanku sveta.

Znova so pozvali Moskvo, da upošteva resolucijo Generalne skupščine ZN, v kateri je pozvala k takojšnjemu, popolnemu in brezpogojnemu umiku ruskih sil ter celovitemu, pravičnemu in trajnemu miru v Ukrajini.

Svet so sklicali po dramatičnih dogodkih v Rusiji, ko je vodja ruske najemniške vojske Wagner Jevgenij Prigožin s svojimi enotami začel napredovati proti Moskvi. Razmere so se že umirile.

Izjavo predsednika vlade Roberta Goloba bomo po končani seji sveta za nacionalno varnost, ki se bo začel ob 1230 bomo  prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu

COMMENTS

Wordpress (0)