(VIDEO) Freud ga je izdal: “Odločitev enega človeka, da začne popolnoma neupravičeno in brutalno invazijo na Irak. Mislim na Ukrajino,” nekdanji predsednik George W. Bush – TOPNEWS.si

(VIDEO) Freud ga je izdal: “Odločitev enega človeka, da začne popolnoma neupravičeno in brutalno invazijo na Irak. Mislim na Ukrajino,” nekdanji predsednik George W. Bush

(VIDEO) Freud ga je izdal: “Odločitev enega človeka, da začne popolnoma neupravičeno in brutalno invazijo na Irak. Mislim na Ukrajino,” nekdanji predsednik George W. Bush

Nekdanji ameriški predsednik George W. Bush je invazijo na Irak označil za brutalno in neupravičeno, nato pa se je popravil z besedami, da je mislil na rusko invazijo na Ukrajino. Napaka se je zgodila v sredo, med govorom v Dallasu, v katerem je Bush kritiziral rusko politiko.

Rezultat (takšnega sistema v Rusiji) je pomanjkanje nadzora in ravnotežja, kar je enemu človeku omogočilo, da je začel popolnoma neupravičeno in brutalno invazijo na Irak, je dejal Bush, nato pa se zmajeval z glavo popravil: Mislim na Ukrajino .

Nato se je pošalil, da leta očitno delajo svoje, kar je nasmejalo občinstvo.

Združene države so vodile invazijo na Irak leta 2003, ko je bil predsednik Bush, z utemeljitvijo, da ima država orožje za množično uničevanje, ki pa ga nikoli niso našli.

V dolgotrajnem spopadu je življenje izgubilo na stotine tisoč ljudi, veliko več pa je zapustilo svoje domove.

Bushev komentar se je hitro razširil po družbenih omrežjih. Samo na Twitterju so zabeležili več kot tri milijone ogledov, potem ko je video objavil novinar Dallas News.

V kritiki, ki obsoja ruskega predsednika Vladimirja Putina zaradi invazije na Ukrajino, je Bush ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega primerjal z britanskim vojnim voditeljem Winstonom Churchillom.

COMMENTS

Wordpress (0)