(VIDEO) Robert Golob razkril: Kandidatka za ministrico za digitalno preobrazbo je Emilija Stojmenova Duh, ki je na volitvah kandidirala na listi SD nato pa prestopila v Gibanje Svoboda – TOPNEWS.si

(VIDEO) Robert Golob razkril: Kandidatka za ministrico za digitalno preobrazbo je Emilija Stojmenova Duh, ki je na volitvah kandidirala na listi SD nato pa prestopila v Gibanje Svoboda

(VIDEO) Robert Golob razkril: Kandidatka za ministrico za digitalno preobrazbo je Emilija Stojmenova Duh, ki je na volitvah kandidirala na listi SD nato pa prestopila v Gibanje Svoboda

Robert Golob je razkril, da so na svetu stranke potrdili kandidatko za ministrico za digitalno preobrazbo, ki bo nekdanja članica SD Emilija Stojmenova Duh. Potrdili so tudi kandidatko za kmetijsko ministrico, a pred razkritjem njenega imena potrebujejo še njeno soglasje. Imena vseh kandidatov iz kvot drugih dveh strank koalicije naj bi bila znana do ponedeljka.

Organi stranke Gibanje Svoboda so danes soglasno potrdili koalicijsko pogodbo, protokole, ministrski razrez in tudi imena ministrskih kandidatov. Parafiranje koalicijske pogodbe je pričakovati v soboto, imena vseh kandidatov za minister pa v ponedeljek, je dejal Golob. Gibanje Svoboda bo začelo tudi pospešen postopek združevanja s SAB in LMŠ.

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je v izjavi za medije po svetu stranke dejal, da bodo koalicijsko pogodbo skupaj s SD in Levico parafirali v soboto.

Koalicijska pogodba po Golobovih besedah temelji na njihovem predvolilnem programu, ki so ga v pogajanjih s koalicijskima partnericama v nekaterih točkah uskladili, temelji pa na novem družbenem dogovoru. Poudarek je na zdravstvu in na zeleni ter digitalni preobrazbi.

Svet Gibanja Svoboda je sprejel tudi sklep o povezovanju s strankama LMŠ in SAB, ki se bo po Golobovih besedah odvijal pospešeno, tudi zato so obe stranki povabili k sodelovanju v vladi.

 

COMMENTS

Wordpress (0)