(V ŽIVO) Posvet o strategiji razvoja elektroenergetskega sistema do 2050 na SAZU – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Posvet o strategiji razvoja elektroenergetskega sistema do 2050 na SAZU

(V ŽIVO) Posvet o strategiji razvoja elektroenergetskega sistema do 2050 na SAZU

Svet za razvoj pri SAZU bo v petek, 13. 5. 2022, z začetkom ob 10. uri v prostorih Slovenske akademije znanosti in umetnosti predstavil strategijo o razvoju elektroenergetskega sistema Slovenije do leta 2050.

Posebna delovna skupina je v sodelovanju s predstavniki energetske, ekonomske in biološke stroke pripravila strokovno podlago za več razprav na področju podnebnih sprememb in energetike. O tem kako bomo izvedli energetski prehod v nizkoogljično družbo in kateri je glavni energetski vir prihodnosti bosta uvodoma predstavila predsednik Sveta za razvoj pri SAZU, akad. prof. dr. Igor Emri in vodja delovne skupine, mag. Drago Babič, Svet za razvoj pri SAZU. Predviden gospodarski razvoj in poraba električne energije v Sloveniji do leta 2050 kot tudi ekonomske vidike razvoja sistema s poudarkom na investicijah in stroških proizvodnje bo predstavil prof. dr. Jože P. Damijan, EF Univerza v Ljubljani. Strategijo razvoja elektro energetsko – podnebnega sistema Slovenije do leta 2050 – Dejan Paravan, energetsko podjetje Gen-I, Pogled biologov na razvoj elektro energetsko – podnebnega sistema Slovenije – prof. dr. Tamara Lah Turnšek s sodelavci iz Nacionalnega inštituta za biologijo in Razvojni izzivi energetskega prehoda, mag. Drago Babič.

Omogočeno bo virtualno interaktivno sodelovanje na daljavo v digitalnem okolju MiTeam. Registracija bo odprta do četrtka, 12. maja, do 17. ure ure oziroma do zapolnitve prostih mest.  Omogočeno bo tudi spremljanje spletnega prenosa dogodka tudi na Youtube kanalu.

 

COMMENTS

Wordpress (0)