(VIDEO) Protestni piknik – “Zmagali smo”- Kako so petkovi kolesarski protestniki preživeli prvi petek po “Svobodi” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Protestni piknik – “Zmagali smo”- Kako so petkovi kolesarski protestniki preživeli prvi petek po “Svobodi”

(VIDEO) Protestni piknik – “Zmagali smo”- Kako so petkovi kolesarski protestniki preživeli prvi petek po “Svobodi”

Petkovi kolesarski protestniki so se včeraj ponovno zbrali na Trgu republike, vendar tokrat ne na kolesarskih protestih ampak na protestnem pikniku. Petkovi kolesarski protestniki so sicer že 22. aprila napovedali , da so po dveh letih protesti končani in da ne bodo več kolesarili po mestu.

 

 

Jaša Jenull je naredil še zadnja “protestna poročila”. “Napočil je trenutek, ko smo dejansko ljudje prejšnjo nedeljo imeli oblast in smo lahko glasovali. potrdili smo to kar smo že ves čas vedeli, da velika večina ljudi noče imeti take vlade kot smo jo imeli zadnji dve leti, odločno noče take vlade. Prvi petek, da dihamo svobodno in na polno … vsem se je odvalil kamen od srca. zadali smo si pred meseci že je ena izmed naših mladih članic iniciative “Glas ljudstva,” rekla, da bomo zagotovili 70 procentno udeležbo in mi smo se takrat malo spogledali med sabo in smo bili tako; ja fajn je biti optimističen ni pa sedaj za pričakovati nekih neverjetnih rezultatov. Ampak ja , dejansko nam je uspelo…lahko se veselimo dejstva, da so odpadle kot knof te razne satelitske stranke tipa bivši Konkretno, povežimo Slovenijo, da je Aleksandra Pivec ostala na drugi strani vrat parlamenta in da se bo zdaj morala ukvarjati s tem kako poplačati vseh teh tisoče in tisoče jumbo plakatov, če se veda i to Janez z madžarskimi forinti že vnaprej skeširal”.

 

Sicer pa so že ob objavi rezultatov vzporednih volitev  v nedeljo 24. aprila na Trgu republike proslavili zmago, kar so potrdili tudi s plesanjem po Trgu republike., kar si lahko ogledate tudi na spodnjem videu.

https://twitter.com/n1slovenija/status/1518337812117999618

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)