Zakaj si Ivan Gale želi soočanja z Janezom Janšo in na katera vprašanja bi rad dobil njegove odgovore – TOPNEWS.si

Zakaj si Ivan Gale želi soočanja z Janezom Janšo in na katera vprašanja bi rad dobil njegove odgovore

Zakaj si Ivan Gale želi soočanja z Janezom Janšo in na katera vprašanja bi rad dobil njegove odgovore

Žvižgač in politični insajder Ivan Gale, ki na parlamentarnih volitvah nastopa s svojo stranko Naša Prihodnost in v koaliciji s stranko Dobra država, pravi, da je slovenska politika za kamero veliko manj razdeljena in skregana kot pred kamero. “Dve leti že spremljamo neke ping pong igrice med levo pa desno. Jaz zelo dobro poznam politično krajino pa ta ozadja interesna in jaz lahko iskreno prepričan trdim, da so veliko manj skregani kot misli javnost. Veliko, veliko manj, ko se lučka na kameri ugasne se gre skupaj na kosilo in se dogovori še kaj za naprej…” V Pogovoru z raperjem Zlatkom, ki prav tako nastopa na njegovi listi pravi, da bi se rad soočil z Zdravkom Počivalškom, Matejem Toninom predvsem pa z Janezom Janšo.

Ker je malo verjetno , da bo prišlo do televizijskega soočanja pred volitvami je Gale na Janeza Janšo javno naslovil več vprašanj.

Ivan Gale
Galetova skupina
·
JAVNA VPRAŠANJA PREDSEDNIKU VLADE!

JAVNA VPRAŠANJA PREDSEDNIKU VLADE!
Ker ima predsednik vlade Janez Janša težave z odpiranjem pošte in prebiranjem elektronskih sporočil, nanj javno naslavljam spodnja vprašanja. Še pred tem pa nekoliko osvežimo spomin. Pred leti je KPK ugotovila, da ima Janša za 210.000 evrov nepojasnjenega preemoženja. Kasneje je tožilstvo sprožilo postopke za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja, a je Janšo rešilo ustavno sodišče, ki je leta 2018 sodišče razveljavilo del zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora.
Kdor še ni poslušal zaslišanja Janše pred KPK, naj si ga predvaja. Tisoči evrov so leteli od njegova brata do Rajka. Zanimivo je bilo tudi, da je od leta 2009 dalje sestrična Urške Bačovnik Janša, Nataša Pajenk, za zakonca Janša več let poravnavala njune stroške. Bačovnikova je Pajenkovi znosila na tisoče evrov gotovine, ta pa jo je polagala na svoj račun in poravnavala stroške Janševih. Me zanima, koliko normalnih ljudi to počne? Tistih ljudi, ki ne želijo ničesar skrivati, seveda…
Na zaslišanju pred KPK je leta 2012 Janša izpovedal o nakupih svojih nepremičnin in o kreditnem poslovanju. Nenavadno je bilo, da (po spominu) ni bilo niti besede o kreditu in hipoteki iz leta 2012, ki se nanaša na stanovanje na Mesarski ulici v Ljubljani. Na omenjeno stanovanje je bila dne 25. 1. 2012 vpisana hipoteka. Lastnika stanovanja vsak do 1/2 sta Janez Janša in njegova žena Urška . Hipoteka je vpisana na celotno stanovanje za terjatev po kreditu 125.000 eurov ter obresti šestmesečni EURIBOR plus 1,8% letno. Kredit je bil najet za 15 let, rok odplačila pa do začetka leta 2027. O konkretnem kreditu je bilo moč zaslediti tudi neke javne medijske objave. Ni bilo znano, za kaj sta zakonca Janša kredit najela.
Je pa kredit s 15-letno ročnostjo in nižjo obrestno mero značilen za posojilne pogodbe oz stanovanjske oz. hipotekarne kredite. Ta je bila sklenjena z avstrijsko banko BKS iz Celovca. Po nekaterih informacijah naj tovrstnih kreditov banka niti ne bi imela v ponudbi in je šlo morda za ekskluziven aranžma za točno določeno osebo. Je pa namen hipotekarnih posojil nakup stanovanja, nepremičnine ali njihova prenova, adaptacija, ipd.
G. Janez Janša, sedaj pa vprašanja:
– ali je res, da se v konkretnem primeru kredit ni porabil za nakup ali adaptacijo nepremičnine?
– ali je res, da je bil celoten znesek bančnega posojila nakazan na transakcijski račun ga. Urške?
– ali je res, da je bil potem ta znesek nakazan iz Urškinega računa na transakcijski račun vašega brata Rajka, ki ga je imel odprtega v Avstriji,
– ali je res, da ste transakcijo fiktivno pokrili z navidezno posojilno pogodbo med vami in bratom Rajkom?
– če ste res zapirali dolg do svojega brata Rajka, zakaj ste za to najeli hipotekarni kredit? So vam nezakonito dodelili kredit na banki po osebnih vezah in vam pri tem omogočili daljšo ročnost odplačevanja in ugodnejšo obrestno mero, kot bi jo imeli drugi komitenti banke?
– je šlo v dogovoru z nekaterimi bančnimi uslužbenci morda za storitev kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi posojila? Morda za kaznivo dejanje pranja denarja?
Upam, da ta objava ne bo izginila, kot je včerajšnja.
Za vse odgovore se vam vnaprej zahvaljujem. Sprašujem zgolj zato, ker mi je več nepovezanih virov namignilo, da bi lahko bila zgodba resnična. Če ni, pa se vam opravičujem za porabo vašega dragocenega časa.
Ivan GALE

Je pa Ivan Gale pozornost javnosti vzbudil za zapisom na Facebooku o dogajanju v KUL-u in razmerij med opozicijskimi strankami. “Če bi KUL resno mislil, bi sestavil skupno kandidatno listo, glasovi se ne bi ‘drobili’, kar je bil pogosto očitek meni in stranki Naša prihodnost. No, Naša prihodnost je vložila skupno kandidatno listo z Dobro državo,” je do razprtij v KUL-u kritičen Ivan Gale. Razkril je tudi spletkarjenje akterjev globoke države v političnem zakulisju: “V roke sem prejel nek manifest na šestih straneh. Po kratkem preletu mi je bilo jasno, da ne gre za Damijanov stil pisanja. Damijan mi je povedal, da sta glavna arhitekta in motorja KUL-a Gregor Golobič in Drago Kos. Da zadevo podpira tudi Milan Kučan in nekaj ostalih sivih eminenc. Že takrat sem v sebi stisnil rdeči gumb projektu. Ti isti posamezniki že leta in leta kontrolirajo politično ozadje.”

 

Zapis naj bi Gale sicer kasneje umaknil, vendar je bilo že prepozno , saj je zadeva dobila veliko medijske pozornosti predvsem v medijih, ki podpirajo Janševo vlado.

 

COMMENTS

Wordpress (0)