Reporter: Policija naj bi kazensko ovadila novoizvoljeno predsednico Natašo Pirc Musar – TOPNEWS.si

Reporter: Policija naj bi kazensko ovadila novoizvoljeno predsednico Natašo Pirc Musar

Reporter: Policija naj bi kazensko ovadila novoizvoljeno predsednico Natašo Pirc Musar

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je prejelo kazensko ovadbo zoper novoizvoljeno predsednico republike Natašo Pirc Musar, poroča Reporter. Ovadba se nanaša na kaznivo dejanje ponareditve poslovnih listin in naj bi zadevala način plačila honorarja v času, ko je bila Pirc Musarjeva predsednica Rdečega križa Slovenije, poroča spletni Reporter.

Novoizvoljena predsednica, ki bo danes zaprisegla pred poslanci v DZ, se je morala že v času kampanje otepati očitkov o domnevnem ponarejanju listin v času, ko je zasedala funkcijo predsednice Rdečega križa Slovenije (RKS).

Njen zavod Info hiša naj bi namreč leta 2015 izdal fiktiven račun Rdečemu križu za storitev pravnega svetovanja v vrednosti 778 evrov. Tega svetovanja njen zavod naj ne bi izvedel, Pirc Musarjeva pa naj bi takrat tako poskušala dobiti izplačan honorar za poslovodenje za mesto predsednice RKS.

“Šlo je za plačilo honorarja, ki je pripadal predsedniku oz. predsednici in je bil 500 evrov neto na mesec. Na RKS namreč nisem bila zaposlena, skladno s pravili pa je predsedniku takrat pripadal honorar. Tega sem si, mimogrede, s 1000 evrov neto sama znižala takoj po prihodu na 500 evrov neto,” se je v času kampanje glasil odgovor Pirc Musarjeve za medije. Zatrdila je, da je šlo za nenameren zaplet.

A po poročanju Reporterja so zdaj kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana na ljubljansko okrožno državno tožilstvo pretekli teden vložili kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Da so takšno ovadbo “zoper eno fizično osebo” prejeli, so za Reporter potrdili na okrožnem državnem tožilstvu. Odločitev o morebitnem nadaljevanju postopka je tako na tožilstvu, še piše Reporter.

 

COMMENTS

Wordpress (0)