(VIDEO) “Ta tip je brutalen” – Ameriški predsednik Joe Biden o ruskem predsedniku Vladimirju Putinu – Kremelj trdi, da gre pri pokolu v Buči za “znake različnih ponaredkov” in da so poročila o pobojih civilistov v Buči le provokacija Ukrajine ter da so trupla “nastavljena in pripeljana od drugod” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ta tip je brutalen” – Ameriški predsednik Joe Biden o ruskem predsedniku Vladimirju Putinu – Kremelj trdi, da gre pri pokolu v Buči za “znake različnih ponaredkov” in da so poročila o pobojih civilistov v Buči le provokacija Ukrajine ter da so trupla “nastavljena in pripeljana od drugod”

(VIDEO) “Ta tip je brutalen” – Ameriški predsednik Joe Biden o ruskem predsedniku Vladimirju Putinu – Kremelj trdi, da gre pri pokolu v Buči za “znake različnih ponaredkov”  in da so poročila o pobojih civilistov v Buči le provokacija Ukrajine ter da so trupla “nastavljena in pripeljana od drugod”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bo danes virtualni gost Varnostnega sveta ZN, ki bo razpravljal o položaju v Ukrajini. Nastopil bo tudi generalni sekretar ZN Antonio Guterres. Ruski veleposlanik pri ZN Vasilij Nebenzija pa je včeraj zatrdil, da so poročila o pobojih civilistov v Buči le provokacija Ukrajine.

Trdil je, da Rusija ni izvršila nobenih pokolov ali grozodejstev nad civilnim prebivalstvom Ukrajine, vse skupaj naj bi bila po njegovih besedah le prirejena provokacija za diskreditacijo ruske vojske in povečanje pritiska na Rusijo.

Zatrdil je, da ima Moskva dokaze, ki dokazujejo njegove besede in jih bo predstavil Varnostnemu svetu takoj, ko bo to mogoče.

https://twitter.com/SoaringGrypho/status/1510810390615232518

Priložnost za predstavitev svoje ruske resnice bo imel že danes, saj ni nobenega dvoma, da bo pokol v Buči v ospredju na zasedanju.

Predsednik Biden je v ponedeljek dejal, da poročila o neselektivnih pobojih civilistov v mestu Buča predstavljajo “vojni zločin”. “Ta tip je brutalen,” je dejal Biden o predsedniku Putinu. “In to, kar se dogaja v Buchi, je nezaslišano in vsi so to videli”, je včeraj o dogajanju v Buči  dejal ameriški predsednik Joe Biden.

Podobe mrtvih civilistov in poročila o mučenjih ter posilstvih so ogorčili svet, povečali odločnost Zahoda za sankcije in dodatno pomoč Ukrajini ter okrepili pozive k pregonu vojnih zločincev na čelu s predsednikom Rusije Vladimirjem Putinom, brez katerega vojne ne bi bilo.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je včeraj dejal, da so ruski strokovnjaki na obrambnem ministrstvu ugotovili “znake različnih ponaredkov”. Rusija je včerja  ponovno zavrnila obtožbe, da so ruske sile odgovorne za pobijanje civilistov v kraju Buča v bližini Kijeva. Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da so ruski strokovnjaki na obrambnem ministrstvu ugotovili “znake različnih ponaredkov”.

“Kategorično zavračamo vse obtožbe,” je dejal Peskov. “Zahtevamo, da številni mednarodni voditelji ne hitijo z obtožbami in vsaj prisluhnejo našim argumentom,” je dodal. “Zahtevamo, da številni mednarodni voditelji ne hitijo z obtožbami in vsaj prisluhnejo našim argumentom.”

Moskva meni, da so razmere v ukrajinski Buči provokacija, ki ogroža mednarodni mir in varnost, zato bo od Združenega kraljestva, ki trenutno predseduje Varnostnemu svetu Združenih narodov, zahtevala sklic sestanka o tej zadevi, pa je danes po poročanju ruske tiskovne agencije Tass dejal ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

Ukrajinski in zahodni voditelji so bili ogorčeni zaradi pobojev civilistov v ukrajinskem mestu Buča, kjer so mednarodni novinarji konec tedna našli trupla v civilnih oblačilih, nekatera z zvezanimi rokami, potem ko so ruske sile zapustile mesto.

Rusko obrambno ministrstvo je obtožbe o pobojih civilistov v Buči zanikalo že v nedeljo. Kot je zatrdilo, v času, ko je bila Buča pod rusko zasedbo, niti en lokalni prebivalec ni bil žrtev kakršnihkoli nasilnih dejanj. Dodali so še, da je ruska vojska tamkajšnjim prebivalcem dostavila 452 ton pomoči.

“Smo že ugotovili, ali je dron pri Zagrebu ruski ali ukrajinska provokacija, da se zapre zračni prostor nad Ukrajino?
Zakaj so Britanci proti neodvisni preiskavo OZN? Zakaj zločin odkrit šele tretji dan, če trupla ležijo po cesti?
Ukrajina je napadena, a to ukrajinski vladi ne daje moralne pravice, da nas vse potegne v tretjo svetovno vojno. Lahko greste tja na bojišce, lahko pošiljamo hrano in sanitetni material, a pošiljanje orožja je direktno vpletanje v vojno. Slovenija ne sme krvaveti za igro velesil. Da se žive nastaviti kot mrtve, da se mrtve ukrajinske vojake obleči kot civiliste, da se vreče za mrtve le napolniti… Komisija mora ugotoviti identiteto, strelne rane, vzrok smrti, da niso umetne po smrti, če so iz vasi, spol, starost. Ker večina moških vpoklicana, vojaki. Za tisto porodnišnico potem bilo vse tiho, za gledališče v Mariupolu tudi, za dron v Zagrebu tudi, za Janšev spektakularni obisk Kijeva tudi, za neko šolo, ki bil NATO vadbeni kompleks s tujimi placanci tudi, za strupeni plin po Bidenovem fiasku tudi, hm, za premislit,” pa je na Twitterju zapisal Gregor Preac.

 

COMMENTS

Wordpress (0)