(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki bodo nocoj podprli “24 urni neprekinjeni protestni nadzor državnega zbora do 24 aprila” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki bodo nocoj podprli “24 urni neprekinjeni protestni nadzor državnega zbora do 24 aprila”

(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki bodo nocoj podprli “24 urni neprekinjeni protestni nadzor državnega zbora do 24 aprila”

Na današnjem  protestu bodo  petkovi kolesarski protestniki skupaj z Inštitutom 8. marec predstavili iniciativo za zakon “proti škodljivim ukrepom oblasti” s katerim se bo “po volitvah lahko z enim zamahom odpravilo mnogo škodljivih zakonskih sprememb, sprejetih v zadnjih dveh letih”.

“Posebno bomo izpostavili nujnost pregleda strokovnosti vseh kadrovskih potez trenutne vlade in odločno ukrepanje zoper vse tiste, ki jih je za nastop položaja kvalificirala zgolj strankarska pripadnost” so med drugim zapisali v sporočilu za javnost .

Kot so sporočili  pa z današnjim dnem protestniki začenjajo  “neprekinjeni protestni nadzor državnega zbora” . “Eden izmed rednih petkovih protestnikov, se je namreč odločil, da bo vse do 24. aprila neprekinjeno vztrajal na Trgu republike (24 ur na dan) in tako simbolično bdel nad zlorabo oblasti. Do 24. aprila bo opozarjal vse “predstavnike ljudstva” v parlamentu, da jih opazujemo in da račun za njihova dejanja nezadržno prihaja! Na današnjem protestu mu bomo izrazili podporo in ga podprli ob začetku njegovega protesta”.

 

Sporočilo protestne ljudske skupščine:

Danes je petek in nam, ob trenutni politični situaciji, ni do prvoaprilskih šal, zato bomo tudi danes z vso državljansko odgovornostjo opozarjali na poteze trenutne vlade – ob 19h na Trgu republike.

Vlada v zadnjih tednih pred volitvami kadruje in prekupčuje vse bolj očitno in mrzlično. V zadnjem mesecu je bilo mogoče zaslediti rekordnih 160 razpisov v javni upravi in v drugih, z državo povezanih, institucijah. Pri večini razpisov je bil rok za prijavo samo 3 dni in niso vključevali nikakršnih strokovnih pogojev ali preizkusne dobe. Gre seveda za vnaprej dogovorjene funkcije, namenjene izključno strankarskim kadrom, po izboru trenutne vlade.

V zadnjih tednih pred volitvami bo vlada pospešeno kadrovala, sklepala pogodbe in stopnjevala svoje nelegalne in koruptivne prakse, da si zagotovi čimveč privilegijev in strateških položajev za boj zoper novo oblast po volitvah.

Na današnjem protestu bomo skupaj z Inštitutom 8. marec predstavili iniciativo za zakon »PROTI ŠKODLJIVIM UKREPOM OBLASTI« s katerim se bo po volitvah lahko z enim zamahom odpravilo mnogo škodljivih zakonskih sprememb, sprejetih v zadnjih dveh letih! Posebno bomo izpostavili nujnost pregleda strokovnosti vseh kadrovskih potez trenutne vlade in odločno ukrepanje zoper vse tiste, ki jih je za nastop položaja kvalificirala zgolj strankarska pripadnost.

Prav tako z današnjim dnem protestniki začenjamo NEPREKINJEN PROTESTNI NADZOR DRŽAVNEGA ZBORA. Eden izmed rednih petkovih protestnikov, se je namreč odločil, da bo vse do 24. aprila neprekinjeno vztrajal na Trgu republike (24 ur na dan) in tako simbolično bdel nad zlorabo oblasti. Do 24. aprila bo opozarjal vse “predstavnike ljudstva” v parlamentu, da jih opazujemo in da račun za njihova dejanja nezadržno prihaja! Na današnjem protestu mu bomo izrazili podporo in ga podprli ob začetku njegovega protesta.

V zadnjih tednih pred volitvami bomo protestnice in protestniki čim bolj glasno in številčno opozarjali javnost, medije in bodoče politične predstavnike na nedopustno korupcijo, kadrovanje in ropanje, ki jih izvaja trenutna vlada v svojih zadnjih vzdihljajih ter še naprej mobilizirali za rekordno udeležbo na volitvah. Jutri se tako ponovno pridružujemo potujočemu festivalu demokracije GLAS LJUDSTVA v Kranju od 10:00 do 13:00 (Glavni trg) in v Jesenicah od 15:00 do 18:00 (Trg Toneta Čufarja)

 

COMMENTS

Wordpress (0)