(VIDEO) “Pričakujemo, da bomo prišli v parlament in enakopravno z ostalimi strankami odločali o življenju 600.000 Slovencev in Slovenk, ki so danes v pokoju” – Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič ob vložitvi kandidatne liste – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Pričakujemo, da bomo prišli v parlament in enakopravno z ostalimi strankami odločali o življenju 600.000 Slovencev in Slovenk, ki so danes v pokoju” – Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič ob vložitvi kandidatne liste

(VIDEO) “Pričakujemo, da bomo prišli v parlament in enakopravno z ostalimi strankami odločali o življenju 600.000 Slovencev in Slovenk, ki so danes v pokoju” – Predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič ob vložitvi kandidatne liste

Stranka DeSUS je danes vložila liste kandidatov za državnozborske volitve. Stranka bo kandidirala v vseh volilnih enotah, kandidatne liste pa so vložili s podpisi volivcev. V vodstvu DeSUS so prepričani, da se bo stranka na volitvah uvrstila v parlament in še naprej enakopravno odločala o usodi slovenskih upokojencev.

Po besedah predsednika stranke Ljuba Jasniča so za zbrali 895 podpisov volivcev, zatem pa so zbiranje glasov ustavili, ker so ocenili, da za to ni več nobene potrebe. Na volitvah bo kandidiralo 38 moških kandidatov in 30 žensk, nekateri bodo nastopali v dveh volilnih okrajih, tako da imela stranka svoje kandidate v vseh 88 okrajih.

Najmlajša članica stranke je Neja Gajzer iz Maribora, rojena leta 1996, najstarejši je Janez Artač, letnik 1941.

Čeprav so nekateri DeSUS že odpisali, njeno vodstvo pričakuje da se bo stranka uvrstila v parlament. “V vodstvu stranke smo zelo veseli, da pri izbiranju kandidatov za volitve v DZ in pri zbiranju podpisov volivcev nismo imeli nobenih težav. Udeležba na naših volilnih konferencah je bila 100-odstotna. Moralna vest upokojencev bo v Sloveniji še naprej prisotna. Pričakujemo, da bomo prišli v parlament in enakopravno z ostalimi strankami odločali o življenju 600.000 Slovencev in Slovenk, ki so danes v pokoju,” je poudaril.

Med programskimi prioritetami DeSUS je Jasnič izpostavil skrb za zdravstvo, socialo, pokojnine in dolgotrajno oskrbo, poseben poudarek pa bodo namenili tudi sodelovanju s civilno družbo. “Naš moto je, da nihče v Sloveniji ne sme biti lačen, nikogar ne sme zebsti. Ta država je tako bogata, da mora poskrbeti za vse svoje starejše ljudi,” je med drugim poudaril Jasnič.

Na vprašanje, kako ocenjujejo poteze nekaterih poslancev DeSUS, ki kandidirajo pri drugih strankah, denimo poslanec Branko Simonovič, pa je Jasnič poudaril, da si o teh članih v stranki ne mislijo nič dobrega.

“Ne podpiramo, da naši vodilni ljudje, tisti, ki so v DeSUS odigrali vidno vlogo in so imeli na račun stranke dobre položaje in službe, kar naenkrat ugotovijo, da v DeSUS ne sodijo več. Po našem mnenju s takšnimi dejanji delajo škodo stranki,” je poudaril Jasnič. Meni še, da “druge stranke v DeSUS vidijo plen, ki se ga lahko lotijo pred volitvami”, a je po njegovih besedah njihova skrb za upokojence le začasna.

 

COMMENTS

Wordpress (0)