Eksluzivno! “Kriminalna nadaljevanka s političnim predznakom” – Objavljamo integralno vsebino interpelacije proti ministru Zdravku Počivalšku – TOPNEWS.si

Eksluzivno! “Kriminalna nadaljevanka s političnim predznakom” – Objavljamo integralno vsebino interpelacije proti ministru Zdravku Počivalšku

Eksluzivno! “Kriminalna nadaljevanka s političnim predznakom” – Objavljamo integralno vsebino interpelacije proti ministru Zdravku Počivalšku

Komisija DZ za nadzor javnih financ bo na zahtevo opozicijskih poslanskih skupin SD, LMŠ, Levice in SAB razpravljala o gospodarnosti in učinkovitosti porabe javnih sredstev za nakup zaščitne opreme zaradi epidemije novega koronavirusa. Vlada pa bo predvidoma zaključila obravnavo poročil ministrstev o zagotavljanju zaščitne opreme.

Danes naj bi se sicer sestala vlada, ki bo po pričakovanjih zaključila obravnavo poročil ministrstev o zagotavljanju zaščitne opreme v času pandemije koronavirusa in o stanju opreme ob nastopu nove vlade.

Poročila pristojnih ministrstev je po nedavnih razkritjih o sumih nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme in ventilatorjev v času pandemije covida-19 napovedal premier Janez Janša. Vlada je poročila obravnavala že dvakrat, a zaradi obsežnosti gradiva skupno poročilo še pripravlja in usklajuje posamezne elemente med resorji.

Ko bo dokončno pripravljeno, ga bo vlada potrdila in v celoti tudi javno objavila, po Janševih napovedih bo poročilo v poslanskih klopeh ta teden.

Je pa znana vsebina interpelacije proti ministru Zdravku Počivalšku, ki jo v integralu objavljamo spodaj. Za razrešitev ministra je sicer potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov, medtem ko jih ima del opozicije, ki je vložil interpelacijo, 37. V opozicijski SNS so napovedali, da interpelacije ne bodo podprli.

Opozicijske stranke, ki so vložile interpelacijo, Počivalšku očitajo nepregleden nakup zaščitne opreme v času epidemije ter splošno nespoštovanje zakonodaje. Počivalšek opoziciji očita, da si bolj želi padec vlade kot razjasnitev nabav zaščitne opreme.

“Vsem, ki jih zanima resnica o nabavah zaščitne opreme, bom predložil vso dokumentacijo in povedal vse, kar jih bo zanimalo. Pravzaprav sem organe, ki so pri nas pristojni za te naloge, tudi sam pozval, da se preiskovanja tega primera lotijo čim prej,” odločno poudarja Počivalšek. Slednji meni, da se v občutljivih časih epidemije ustvarja “kriminalna nadaljevanka s političnim predznakom”.

Počivalšek zatrjuje, da so vsi, ki so sodelovali pri nabavi zaščitne opreme, opravili svoje delo in da se bo po preiskavi vsem odvalilo veliko breme s pleč. “Enkrat za vselej bo preiskava pojasnila, kdo je kupoval, kdo prodajal in kdo o vsem odločal,” je še prepričan.

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-1

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-2

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-3

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-4

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-5

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-6

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-7

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-8

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-9

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-10

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-11

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-13

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-14

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-15

Interpelacija-Počivalšek-4.5.2020-16

COMMENTS

Wordpress (0)