(VIDEO) V volilnem okraju Ljubljana – Center prestižni spopad na levi sredini: Robert Golob vs. Luka Mesec – Stranki Gibanje Svoboda in Levica vložili kandidatne liste – TOPNEWS.si

(VIDEO) V volilnem okraju Ljubljana – Center prestižni spopad na levi sredini: Robert Golob vs. Luka Mesec – Stranki Gibanje Svoboda in Levica vložili kandidatne liste

(VIDEO) V volilnem okraju Ljubljana – Center prestižni spopad na levi sredini: Robert Golob vs. Luka Mesec – Stranki Gibanje Svoboda in Levica vložili kandidatne liste

Robert Golob je ob vložitvi liste v Ljubljani za Bežigradom dejal, da so s kandidatno listo zelo zadovoljni, “ker verjamejo, da je uravnotežena tako po starosti, kot po različnih interesnih skupinah in po različnih ozadjih od kjer ljudje prihajajo. In to velja ne samo za Ljubljano ampak za celotno Slovenijo,” je med drugim dejal Golob.

“Smo optimistični tudi, ko gremo na pot in smo prepričani, da bomo zmagali na teh volitvah ne samo zaradi tega, ker čutimo podporo med ljudmim amak tudi zaradi tega, ker vidimo kako se nam vsak dan javljajo novi na eni strani podporniki simpatizerji na drugi strani strokovnjaki, ki bi želeli sodelovati pri obnovi naše države. Zato ker bo potrebna obnova ne samo zaradi zunanjih okoliščin, ki niso naklonjene iz zdravstvene krize gremo v energetsko krizo, v ukrajinsko krizo in tako naprej ampak, ker imamo tudi krizo demokracije v Sloveniji”.

“V resnici smo se držali precej analitike pri tem, ko smo se razporejali po Sloveniji. Želeli smo doseči čimboljši rezultat in v Novi Gorici imamo enega zel dobrega, odličnega kandidata bivšega župana Mateja Arčona. Analitika je pokazal da lahko sam enako dobro zastopa interese tako v Novi Gorici, kot v Ljubljani zaradi tega smo se odločili , da bom kandidiral v dveh okrajih v Ljubljani. Imamo en cilj, to je zmaga in temu prirejamo tudi to kje kdo kandidira.

Na vprašanje kdo bo zmagovalec precej prestižnega dvoboja v Ljubljani oziroma kdo bo zmagovalec Ljubljane je Golob odgovoril: “Ali mislite da dvomim sam vase? Nikoli nisem dvomil sam vase, zagotovo bo slavilo Gibanje Svoboda”.

 

 

Kandidatne liste za volitve v DZ danes v vseh volilnih enotah vložili tudi v Levici. Kot je ob vložitvi liste v volilni enoti Ljubljana Bežigrad poudarila poslanka Levice Nataša Sukič, stranka v volilno kampanjo vstopa bistveno okrepljena in pomlajena, s ciljem, da družbi povrnejo demokracijo ter socialno pravično in ekološko prihodnost.

 


Kot je pojasnila Sukičeva, ki kandidira v volni enoti Ljubljana Bežigrad, je na listah Levice v vseh volilnih enotah 86 kandidatk in kandidatov, pri čemer je kandidatk v izvoljivih okrajih bistveno več kot v preteklosti.

Po njenih besedah kandidati prihajajo iz vseh družbenih slojev in sfer. Med drugim prihajajo iz akademskega okolja, kulture, izobraževanja, zdravstva, nevladnih organizacij, med njimi je tudi šahovski velemojster, je poudarila Sukičeva.

Levica po njenih besedah vstopa v kampanjo z enim samim namenom, “da se spremeni oblast in da ponovno povrnemo družbi demokracijo ter pravično in ekološko prihodnost”. Sukičeva je ob tem poudarila, da je Levica edina stranka demokratičnega in ekološkega socializma pri nas, doslej pa je bila vedno dosledna in nikoli ni bila vpletena v nikakršne afere ali korupcijo.

V volilni enoti Ljubljana Bežigrad se bo za poslanski mandat potegoval tudi Luka Omladič, ki je poudaril, da gre Levica “na te prelomne volitve res z vsem: ljudmi, znanjem in izkušnjami”. V kampanjo vstopajo s programom za družbene in sistemske spremembe, saj je po njegovi oceni le na ta način mogoče nasloviti podnebne spremembe, zmanjševanje socialnih in delavskih pravic, povečevanje neenakosti, pomanjkanje stanovanj za mlade in ugrabljanje demokracije. “To so obrazi krize, ki je v resnici kriza sistema,”je dodal.

Na listi Levice bo kandidirala tudi antropologinja Svetlana Slapšak, ki se strinja, da bodo tokratne volitve zgodovinske. “Odločalo se bo, kakšna bo prihodnost, ali se bomo izvlekli iz situacije kolektivne psihopatologije, v katero smo padli zaradi napak te vlade, ki jih je uspela nakopičiti samo v polovici mandata,” je dejala. Slapšakova, ki prav tako kandidira v volilni enoti Ljubljana Bežigrad, upa, “da bodo spremembe temeljne, radikalne, humane in da bomo res začeli skrbeti za tiste, ki so najbolj trpeli”.

COMMENTS

Wordpress (0)