(VIDEO) “Če Zahod misli, da se bo Rusija umaknila, ne razume Rusije” – Vladimir Putin je na seji vlade Zahodu sporočil, “da mu ne bo uspelo doseči svetovne prevlade in razgraditi Rusije” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Če Zahod misli, da se bo Rusija umaknila, ne razume Rusije” – Vladimir Putin je na seji vlade Zahodu sporočil, “da mu ne bo uspelo doseči svetovne prevlade in razgraditi Rusije”

(VIDEO) “Če Zahod misli, da se bo Rusija umaknila, ne razume Rusije” – Vladimir Putin je na seji vlade Zahodu sporočil, “da mu ne bo uspelo doseči svetovne prevlade in razgraditi Rusije”

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes ocenil, da ruska vojaška operacija v Ukrajini poteka uspešno in v skladu z načrti. V nagovoru na seji vlade, ki ga je prenašala televizija, je zatrdil tudi, da Rusija nima namena zasesti Ukrajine. Odnos Zahoda do Rusije pa je Putin primerjal s pogromi.

“Vojaška operacija poteka uspešno in v skladu s predhodnimi načrti,” je po poročanju tujih tiskovnih agencij zatrdil ruski predsednik. Dejal je, da so onemogočili načrte ukrajinskih oblasti, ki so po njegovih besedah nameravale sprožiti vojno, k temu pa so jih spodbujali na Zahodu.

“Skušajo staviti na tako imenovano peto kolono, na izdajalce naroda, na tiste, ki tukaj služijo, a tam živijo. In živeti tam ne le v geografskem smislu, ampak v svojih glavah in zavesti, ki je zavest sužnjev, ”  je  dejal  Putin.

“Vojaška operacija poteka uspešno in v skladu s predhodnimi načrti,” je po poročanju tujih tiskovnih agencij zatrdil ruski predsednik. Dejal je, da so onemogočili načrte ukrajinskih oblasti, ki so po njegovih besedah nameravale sprožiti vojno, k temu pa so jih spodbujali na Zahodu.

Odnos Zahoda, ki je proti Rusiji uvedel številne sankcije, je primerjal s pogromi. “Maske spodobnosti na Zahodu so padle in začel se je obnašati ogabno. Kažejo se vzporednice s protisemitskimi pogromi,” je dejal.

 

Povedal je tudi, da je Zahod uporabil konflikt za uvedbo sankcij proti njim. “Zahod niti ne poskuša prikriti dejstva, da je njegov cilj škodovati celotnemu ruskemu gospodarstvu, vsakemu Rusu,” je dejal. Putin je v nagovoru ljudi, ki živijo na Zahodu, dejal, da “tam vztrajno poskušajo prepričati, da je za negativni učinek sankcij kriva Ruska federacija”.

“A vse zaradi politike Zahoda. Ni treba, kot pravijo, iti iz bolne glave v zdravo in kriviti vso našo državo. Želim si, da me slišijo navadni državljani zahodnih držav. zdaj vas vztrajno poskuša prepričati, da so vse vaše težave Rezultat nekakšnega sovražnega delovanja Rusije, ki ga morate plačati za boj proti mitični ruski grožnji iz lastne denarnice, laž, res pa je, da so trenutne težave, s katerimi se soočajo milijoni ljudje na Zahodu so rezultat, kratkovidnost in ambicioznost,” je dejal Putin.

Povedal je tudi, da so ruske oborožene sile preprečile ukrajinske načrte za množično ofenzivo na Donbas in nato na Krim.

“Ugotavljam, da se je Ukrajina, ki so jo spodbujale ZDA in številne zahodne države, namerno pripravljala na vojaški scenarij. Krvavi pokol in etnično čiščenje v Donbasu. Množični napadi na Donbas in nato na Krim so bili le vprašanje časa. In naše oborožene sile so “Onemogočile so te načrte. Kijev se ni pripravljal samo na vojno, ampak tudi na agresijo proti Rusiji in Donbasu,” je dejal Putin in dodal, da so poskusi organiziranja terorističnega podzemlja in sabotiranja Rusije, zlasti na Krimu, niso ustavili.

Putin je tudi dejal, da “zahodni pokrovitelji” potiskajo Kijev v prelivanje krvi s pošiljanjem orožja in plačancev, napade ukrajinske vojske pa označil za neselektivne. “Tako kot fašisti, ki so v zadnjih dneh Tretjega rajha poskušali potegniti čim več nedolžnih žrtev,” je dejal Putin.

“To želim povedati prvič, na začetku posebne operacije smo oblasti v Kijevu prosili, naj se ne vpletajo v konflikte, ampak le, da umaknejo vojake iz Donbasa. Niso želeli. No – to je njihova odločitev,” je dejal Putin.

Ruski predsednik je dejal, da sedanji dogodki ” potegnili  črto” pod globalno prevlado Zahoda in dejal, da morajo številne države živeti osamljeno, a da “Rusija nikoli ne bo tista, ki bo živela v poniževanju in usmiljenju”. Dejal je tudi, da Ukrajina nikoli ne bo služila kot trdnjava za grožnjo Rusiji.

“Zanesljivo bomo zagotovili varnost Rusije, naših ljudi in nikoli ne bomo dovolili, da bi Ukrajina služila kot odskočna deska za agresivna dejanja proti naši državi,” je dejal Putin. Na konferenci o ukrepih za podporo regijam je spregovoril o razlogih za začetek posebne operacije v Ukrajini in poudaril, da je Kijev sabotiral mirno reševanje krize.

Zatrdil je, da ne bodo zasedli Ukrajine. “Navzočnost ruskih sil blizu Kijeva in drugih mest v Ukrajini ni povezana s tem, da bi nameravali državo zasesti. Tega cilja nimamo,” je dejal. Dodal pa je, da ne bodo dopustili, da bi postala Ukrajina “odskočna deska za agresivna dejanja proti Rusiji”.

Po Putinovh besedah so v Ukrajini ob podpori ZDA razvijali biološko orožje ter izvajali poskuse s koronavirusi, antraksom, kolero in drugimi nevarnimi boleznimi. Ukrajina je bila, kot je dejal, tudi blizu razvoja jedrskega orožja, s katerim bi napadla Rusijo.

Ruski predsednik je napovedal vrsto ukrepov, s katerimi naj bi finančno pomagali posameznikom in podjetjem v Rusiji, ki so jih prizadele sankcije Zahoda. Napovedal je zvišanje plač državnih uradnikov ter pokojnin, odpravili naj bi nekatere administrativne ovire za podjetja.

“Da, v tem trenutku zadeve niso enostavne za nas. Vendar na Rusijo ni mogoče izvesti gospodarskega blitzkriega,” je dejal.

Priznal je, da je Zahod zamrznil za okoli 300 milijard dolarjev ruskih finančnih rezerv v tujini, vendar Rusije po njegovih besedah to ne bo ogrozilo. “Rusko gospodarstvo se bo prilagodilo novim razmeram,” je dejal.

 

COMMENTS

Wordpress (0)