(VIDEO) Napad na “TV Bastilijo” hujši kot v Ukrajini: “Spopad za vsako sobo, hodnik, redakcijo, minute in oddaje na RTV SLO – Jože Možina stopil v bran Igorju Pirkoviču, ki ne ve “kaj je komu naredil” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Napad na “TV Bastilijo” hujši kot v Ukrajini: “Spopad za vsako sobo, hodnik, redakcijo, minute in oddaje na RTV SLO – Jože Možina stopil v bran Igorju Pirkoviču, ki ne ve “kaj je komu naredil”

(VIDEO) Napad na “TV Bastilijo” hujši kot v Ukrajini: “Spopad za vsako sobo, hodnik, redakcijo, minute   in oddaje na RTV SLO – Jože Možina stopil v bran Igorju Pirkoviču, ki ne ve “kaj je komu naredil”

Na družbenih omrežjih odmeva včerajšnja protestna novinarska konferenca zaposleni na Radioteleviziji Slovenija (RTVS), ki so ponovno izrazili nasprotovanje imenovanju Igorja Pirkoviča za v. d. urednika uredništva za nove medije na MMC. Igor Pirkovič se je na protest odzval na portalu MMC: “Bolj kot je človek prijazen, dobronameren in odprt, bolj protestirajo. Ne vem, kaj sem nekomu naredil. Tolčejo, teptajo, ampak resnice ne morejo ubiti. Kdor gre nad človeka, je vnaprej izgubil.” Pirkoviču je na Twitterju stopil v bran tudi Jože Možina, njegov zapis je retvital tudi Janez Janša. Možina je  med drugim zapisal zapisal :  “Sem upal,  da pred RTV protestirajo proti Putinu, pa  so proti Igorju Pirkoviču.

 

 

 

“Imenovanje Igorja Pirkoviča za vršilca dolžnosti urednika uredništva za nove medije je bilo izvedeno v skladu z vsemi internimi postopki. Ob imenovanju nove odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija se je namreč avtomatsko iztekel tudi mandat dotedanje v. d. urednice uredništva za nove medije. Očitke o proceduralnih nepravilnostih v vodstvu zavračamo,” to pa odgovarja vodstvo RTVS. Zagotavljajo, da si bodo v sodelovanju z vsemi programi RTVS prizadevali za objektivno in neodvisno poročanje novinarjev in uredništev. Sledila  je  pravo topovsko obstreljevanje novinarjev, ki so se udeležili protesta.

https://twitter.com/IgorZavrsnik/status/1503609948340695046

Spletni portal Nova24TV pa je  pa je v članku “Novinarska ‘infomafija’: ali bodo oni na oblasti ali pa ne bo nihče” takole napadel stanovske kolege na RTV Slovenija.

Zaradi  RTV – ja sta se v hudo polemiko na Twitterju spustila tudi  Arjan Pregl  in Libertarec

https://twitter.com/PreglArjan/status/1503650954763194370

COMMENTS

Wordpress (0)