(VIDEO) “Ko bo napisana zgodovina tega obdobja, bo Putinova vojna proti Ukrajini naredila Rusijo šibkejšo, preostali svet pa močnejši,” je dejal predsednik Biden med sinočnjim nagovorom v kongresu in ponovil, da ZDA ne bodo napotile vojakov v Ukrajino – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ko bo napisana zgodovina tega obdobja, bo Putinova vojna proti Ukrajini naredila Rusijo šibkejšo, preostali svet pa močnejši,” je dejal predsednik Biden med sinočnjim nagovorom v kongresu in ponovil, da ZDA ne bodo napotile vojakov v Ukrajino

(VIDEO) “Ko bo napisana zgodovina tega obdobja, bo Putinova vojna proti Ukrajini naredila Rusijo šibkejšo, preostali svet pa močnejši,” je dejal predsednik Biden med sinočnjim nagovorom v kongresu in ponovil, da ZDA ne bodo napotile vojakov v Ukrajino

Ameriški predsednik Joe Biden je svoj sinočnji govor o položaju v državi uvodoma posvetil ruskemu napadu na Ukrajino in zatrdil, da bo svoboda vedno slavila nad tiranijo, med drugim pa je ob nizanju že sprejetih sankcij proti Rusiji napovedal še zaprtje ameriškega zračnega prostora za ruska letala.

V svojem govoru o stanju v Uniji pa je ameriški predsednik Biden ponovil, da ZDA ne bodo napotile vojakov v Ukrajino po invaziji Rusije: “Naj bom jasen – naše sile niso vključene in ne bodo sodelovale v konfliktu z ruskimi silami v Ukrajini”

 

Na družbenih omrežjih so Bidnove besede pospremili s komentarjem, da napotitev ameriških vojakov ni potrebna, ker je CIA že v Ukrajini, kjer vodi vojaške operacije proti rusom.

 

“Ko bo napisana zgodovina tega obdobja, bo Putinova vojna proti Ukrajini naredila Rusijo šibkejšo, preostali svet pa močnejši,” je dejal predsednik Biden in  med nagovorom ostro obsodil rusko invazijo na Ukrajino.

Biden je v svojem govoru predstavil svoje gospodarske sankcije proti Rusiji zaradi njene invazije na Ukrajino. “Nocoj pravim ruskim oligarhom in pokvarjenim voditeljem, ki so od tega nasilnega režima pobrali milijarde dolarjev: Nič več.”

“Zgodovina nas uči, da ko diktatorji ne plačajo za agresijo, je še več kaosa. Zvezo Nato smo ustvarili zato, da ohranja mir in stabilnost v Evropi. Putin je mislil, da nas bo s svojo neizzvano vojno razdelil doma in v Evropi, vendar se je zmotil. Bili smo pripravljeni in enotni in enotni smo ostali,” je dejal Biden in zagotovil nadaljnjo podporo Ukrajini.

“Naj nas jeklena volja Ukrajincev navdihuje še naprej,” je dejal in zagotovil, da bodo ZDA z zavezniki branile vsak centimeter ozemlja zveze Nato, čeprav pa se ameriški vojaki v Ukrajini ne bodo borili proti Rusom.

Zatrdil je, da je ruski predsednik Vladimir Putin bolj osamljen kot kadarkoli doslej, naštel doslej sprejete sankcije, ruskim oligarhom pa zagotovil, da jim bodo vzeli luksuzne jahte in drugo premoženje, ki so ga pridobili po zasluti skorumpiranega režima. Napovedal je ustanovitev posebne delovne skupine pravosodnega ministrstva ZDA za ta namen.

“Ukrajinci se borijo s čistim pogumom in naslednji dnevi, tedni in meseci bodo težki. Vendar pa morda bo dobil na bojišču, na dolgi rok pa bo plačal visoko ceno,” je dejal Biden o Putinu in zagotovil, da sprejemajo ukrepe za zaščito ekonomij ZDA ter zaveznikov med drugim s kolektivno sprostitvijo 60 milijonov sodov naftnih rezerv.

 

COMMENTS

Wordpress (0)